İskenderun Adliye Sarayı önünde 20 ayrı tesis için düzenlenen toplu açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık otobüsü üzerinde konuştu. Erdoğan; MHP, DSP ve ANAP hükümetinin pisliklerini temizlediklerini söylerken, yargıdaki tartışmalara değindi, "geçikmiş adalet adalet değildir" diye konuştu.
Türkiye'de örnek adalet sarayları yaptıklarını, bütün hakimlerin, savcıların, mübaşir, katip, katibelerin fiziki imkanlarının yerinde olmasını istediklerini söyleyen Erdoğan, "Bütün hakimlerimizin savcılarımızın fiziki imkanları yerinde olsun istiyoruz. Bu şartlarda adalet dağıtılsın ama geciken adalet olmasın. Kararlar süratle verilsin. İki dakikada da dosya incelemesi olmasın hakkı verilsin halkın yargıya güvendiği bir Türkiye olsun. Kuvvetler ayrılığı prensibi içinde görevimizi layıkıyla yaparsak kimse bizi tutamaz" diye konuştu.
"KRİZDEN GERİLEDİK"
Erdoğan, Türkiye'nin patika yollardan duble yollara geçtiğini ifade ederek şunları söyledi:
"Yol medeniyettir dedik, öyle çıktık yola. Benim insanım medeniyetin bütün imkanlarını kullanacak. Yeter ki siz bizim arkamızda olun. Arkamızda olduğunuz sürece endişeniz olmasın. Türkiye ekonomisi 26. sıradaydı. Şimdi 17. sıradayız. Hedef 2023'te ilk 10 olur mu, olacak. Siz biz inandıktan sonra olur. 12 yıl var asgari 7 basamak sıçrayacağız. Sadece bugün açacağımız fabrikada 2 bin insan istihdam edilecek. Buralardan tüm dünyaya ihracat olacak. Türkiye'de son ihraç rakamlarına baktığımızda otomotivde 17 milyar doları aştık demir çelikte 15 milyar doları bulduk. İskenderun demir çelikte çok önemli merkez. İhracatımız 36 milyar dolardı, 2010 sonu itibariyle 114 milyar dolar oldu. 2008 130 milyar dolara çıktık. Krizden geriledik. Bu yılda bu rakamı yakalayacağız."
"ONLARIN PİSLİKLERİNİ TEMİZLİYORUZ"
Milli gelirin 230 milyar dolar olduğunu şimdi ise 730 milyar dolara yükseldiğini belirten Erdoğan, "Bizden önce MHP, DSP ve ANAP vardı. Gittiler IMF'ye borçlandılar. Bize 23.5 milyar borç bıraktılar biz bu rakamı 5.5 milyar dolara düşürdük. Onlar borçlandı biz ödedik onların pisliklerini biz temizliyoruz. Merkez Bankası döviz rezervi 27.5 milyar dolardı şimdi ise 82 milyar dolar oldu. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede bu olur mu. Duble yollar olur mu. 79 senede 6 bin 100 km yol yapılmış bin bunun üzerine 13 bin 600 kilometre yaptık. Yan gelip yatan iktidarlar için değil çalışanlar için söylüyorum. Batıda ne varsa Türkiye'de de oldu" diye konuştu.
İktidarları döneminde 'ben değil biz düşüncesinin hakim olduğunu' ifade eden Erdoğan, yağmurda bekleyen vatandaşlara, "Rahmetin altında çok beklediniz" dedikten sonra tesislerin açılışını gerçekleştirdi.
internethaber.