İlgili Galeriye Git
Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Giresun ve İlçeleri İ.H.L. Mezun ve Mensupları Eğitim ve Kültür Vakfı (GİMEV) üyeleri ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Gİmev Başkanı Ahmet Maraş Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’e ve vakıf üyelerine proğrama katılımından dolayı teşekkür ederek vakfın faaliyetleri ve günün önemi konusunda bilgiler sundu.

Toplantıya Yağlıdere Drnek Başkanı Halil Kütük, Gazeteci Salih Aydın, İsederi Başkanı Mustafa Şeker, Sanatçı Halil Derya ve Gimev vakfı üyeleri  katıldı.

Kahvaltı buluşmasında GİMEV üyelerine yönelik bir konuşma yapan ''Giresun Milletvekili Sabri Öztürk” davetlerinden  dolayı Giresun İmamhatip Lisesinde okurken öğretmeni olan  Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi İdris Günaydın'a  ve Vakıf Başkanı Ahmet Maraş'a davetlerinden dolayı teşekkür ederek, ''15 temmuz darbe girişimi milletimizin iradesiyle önlendi;'' diyerek konuşmasını sürdürdü.

Jetler ve helikopterler Ankara semalarında uçuyor

Değerli Kardeşlerim, 15 Temmuz akşam saat 20.00 sıralarında jetler Ankara semalarında alçak uçuş yapmaya başladığında anormal bir durum olduğunu hissetim, telefonla parti genel Merkezini ve Milletvekili arkadaşlarımı aradım neler olduğunu öğrenmeye çalıştım. 

Darbe olduğu haberini alınca abdest alıp, üzerime beyaz gömleğimi giyerek, üzerimde bulunan paralarımı ve cüzdanımı eşime teslim ederek, eşim ve çocuklarımla helalleşip evden ayrıldım. İlk önce Ak parti Genel Merkezine sonra TMM’ye geçtim. TMM önünde olayı duyup gelen beş on kadar Milletvekili arkadaşlarla neler
yapıp nasıl organize olacağımızı istişare ettik.

Polisler güvenlik sorunu var diye ilk önce bizi içeri almak istemedi. Bizde ölürsek de Mecliste ölelim' deyip içeri girmek istedik. Biz ısrar edince Meclis kapısının anahtarını kimsede bulamayınca kapısını kırıp içeri girmeye karar verdik. Kapıyı bir türlü açamayınca orada görevli bulunan bir polis arkadaşta bulunan anahtarla kapıyı açarak içeri girdik. İktidar muhalefet Milletvekilleri mecliste genel kurul salonunda bombalar altında bir araya gelerek toplandık.

Darbecilerin TRT’yi ele geçirdikleri haberini aldık

Darbeciler TRT’yi ele geçirdiğinden meclis TV'deb yayın yapamıyorduk. Bazı haber kanalında arkadaşlarında yardımı ile Meclis TV'den yayın yaparak Tüm dünyaya milli iradenin temsilcileri olarak darbeye karşı durduğumuzu haykırdık. Bizim buradan yayın yaptığımızı ve susmadığımızı gören darbeciler acımasızca meclisi bombalamaya başladı.

Bu sırada Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu TRT’yi kurtaracağım diyerek bir grup arkadaşla TRT'ye hareket ettiler. Gerçekten büyük bir mücadele sonunda TRTyi darbecilerden temizlediler. 

Mecliste bulunan Millet vekilleri Genel kurulda iken iki kez bomba düştü. Meclis adeta harabeye döndü. Bombalar ve silahlı saldırı artınca hep birlikte meclisin alt katında bulunan salona inerek orada toplantımıza devam ettik.. Gün ağarıncaya kadar en az 8 10 defa meclis bombalardan ve silahlardan isabet aldı. Jetlerle bombalanıp Helikopterlerle defalarca silahlı mukavemette bulunuldu.

Olaylar karşısında hep birlikte milletimizin temsilcileri olarak Türkiye Büyük Millet Meclisini terk etmedik. O anda Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ’ın yaptığı açıklamayla daha, da güç aldık. Meclisten tüm Türkiye’ye seslenerek, tüm Milletimizi sokağa davet ederek Fetö’cü darbecilerin karşısında durmalarını sağladık, Devletin duruma hakim olduğunu azınlık bir grubun kalkışması olduğunu Tüm ordunun bu kalkışma içinde olmadığını ifade ederek insanlarımızı motive ettik.

Parti Liderleri darbeye karşı olduklarını açıkladılar

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’de bir açıklama yaparak kalkışmanın ilk saatlerinde Darbeye karşı olduğunu seçilmiş iktidarın yanında olduğunu açıklaması ardından, CHP genel Başkanı Sayın Kılıçtaroğlu’nun açıklaması Tüm halkın darbe karşısında bir bütün olduğunu ortaya koymuştur. HDP merkezinden  ilk anda açıklama  gelmedi Ancak  darbenin ertesi günü ortak bildiriye  imza attılar.  

Haberlerden Boğaz köprüsündeki darbecilerin teslim olduğ görüntülerini izleyince artık darbenin başarısız olduğunu anladım ve çok sevindim.

Sabah gün ışıdığında meclisin genel kurul katına çıkan ilk milletvekillerindendim. O sırada harabeler içinde canlı yayın yapan A Haber TV kanalına ilk röportajı verdim. Gerçekten Milletimiz tarihi bir duruş göstererek,Ellerine bayrağını alıp  tankların üzerine çıkıp, göğüslerini kurşunlara siper ederek darbeye dur dedi.

İktidar muhalefet milletvekilleri bütün Türk Milleti istiklaline ve istikbaline sahip çıktı. 

Bombalar ve silahlar altında Meclisi terk etmeyerek tüm dünyaya milletimizin iradesinin gücünü gösterdik.. 
Darbeciler, bugüne kadar hiç bir darbecinin yapmadığını, hatta Polatlıya kadar ülkemizi işgal eden Yunanlıların bile yapmadığını yaparak alçakça bu milletin evi olan meclisini bombaladılar. 250 demokrasi şehidimiz 2500 gazimiz var. Gözü dönmüş Fetöcü hainleri ne bu millet, ne de tarih affetmeyecek. Tarihin karanlık sayfalaarında  anılacaklar.

Ancak dost bildiğimiz AB ve ABD darbenin geri püskürtüldüğünü anlayınca morelleri çok bozuldu. Bir geçmiş olsun demedikleri gibi darbecilerin teröristlerin yanında yer aldıklarını gösterdiler. Onlara kötü muamele yapıldığı yaygarasına başladılar. Ölen şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Darbeye dur diyen Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımıza, Hükümetimize, Siyasi Partilerimize, Milletvekillerimize, Teşkilatlarımıza, STK'larımıza, Ülkesinin yanında duran Kahraman Polislerimize ve Askerlerimize, aziz Milletimize şükranlarımı sunuyorum.

Devlete başkaldırıda bulundular

AB ve ABD PKK’ın meclisteki uzantıları olan HDP Millet vekillerinin tutuklama kararını protesto etmek için adeta yarışa girdiler. Meclis kararı ile Milletvekili dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra AK parti CHP ve MHP Millet vekilleri ve Parti liderleri Mahkemenin daveti üzerine gidip ifadelerini vermelerine rağmen HDP Milletvekilleri biz TC mahkemelerini tanıyoruz ifade vermeyiz yaygarası koparmaya başladılar..

Güçleri yetiyorsa gelip götürsünler gibi, devlete başkaldırı niteliğinde açıklamalarda bulundular. Kimileri sırtımızı YPG’ye PYD’ye yaslıyoruz diyerek, kimileri hendek kazılmasına yardımda bulunarak, kimileri teröristlere araçlarında silah taşıyarak çeşitli şekillerde destek verdi. Devletin  bir gün gelip hesap soracağını düşünemediler.

Birde biz bu devletin savcısını hakimini tanımıyoruz ifade vermeyiz diyerek açıkça başkaldırıda bulunup halkı devlete karşı isyana teşvik etmişlerdir. Bu durum karşısına Devletin savcıları hakimleri haklı olarak zorla getirme kararı uygulayarak mahkemeye çıkmalarını sağlamıştır. 

Neticede AB ve ABD’nin haksız eleştirileri yetmemiş gibi birde CHP Genel Başkanı Kılıçtaroğlu seçimle gelen seçimle gitmelidir diyerek mahkeme kararlarını eleştirmektedir. Oysa ki seçimle gelmek kimseye terör örgütlerini destekleme devlete başkaldırma yetkisi vermez. Her kim suç işlerse bunun cezasını kanunlar çerçevesinde görmek durumundadır.

Suriye ve Irakta meydana gelen olaylar karşısında sessiz kalamazdık

Suriye Ve Irakta gelişen olaylar karşısında hükümetimizin öncülüğünde Meclis kararı ile Güvenlik güçlerimiz Suriye’den gelen tehditlere karşı müdahalede bulunmuştur. 3 milyon civarında Suriyeli mülteciyi ülkemizde misafir etmekteyiz. Bu insanlara kapımızı açarak onları kucakladık. Onlarla bizim geçmişten gelen tarihi bağlarımız var. Onları çatışmanın ortasında  ölüme terk edemezdik. Biz insani görevimizi yaptık, yapmayada  devam ediyoruz. 

Birileri on bin km. öteden gelip burnumuzun dibinde terör örgütleriyle birlik olup ortalığı yakıp yıkarak yeni dünya düzeni kuruyoruz safsatalarıyla Türkiye’yi dışlamaya çalışıyor. ABD ve AB terör örgütlerinin hamiliğini yaparak onları meclislerinde ağırlıyorlar. Onları silahlandırarak  çatışma  alanları sağlıyorlar  Bundan  en büyük  zararı gören ülkemizdir.Ülkemiz terör tehdidi  altındadır. Bu nedenle tüm terör örgütlerine karşı mücadele  ediyoruz. Bu alçakça planlarıyla da Ortadoğuyu  kendi çıkarları doğrultusunda dizayn etmeye çalışıyorlar. 

Kısacası Türkiye’nin kalkınmasını engellemek için her türlü oyunu sergilemeye çalışıyorlar. Irakta da durum farksız. Musul operasyonun da Türkiye’yi dışlamak için elinden gelen her türlü oyunu oynamaya çalıştılar. Bunların oyunlarını bozmak için millet olarak birlik beraberliğimizi güçlendirmeliyiz. Her zaman uyanık olmalıyız. İçerden ve dışarıdan gelebilecek her türlü tehdide karşı güvenlik kuvvetlerimizin yanında olmalıyız. Bunların kirli oyumnlrını bozduk;  bu oyunlara  asla  müsaade  etmiyeceğiz.

Yeni Anayasa ve Başkanlık sitemine ihtiyacımız var.

Başkanlık sistemine gelince Bu gün seçilmiş bir Cumhur Başkanımız var. Parlamenter sistemde Milletvekillerinin atadığı hiçbir yetkisi olmaya sadece makamı olan, önüne gelen evrakları imzalayan Cumhurbaşkanı vardı.
Seçildikten sonra makamına kapanıp görev süresi dolduktan sonra emekliğe ayrılan bir Cumhur Başkanı vardı. 

Ancak sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan halk tarafından seçilince, ben yerimde oturup makam işkal etmeyeceğim halkımın yanında olacağım halkıma hizmet edeceğim diyerek yeni bir oluşum başlatmış oldu. Meclis toplantılarına başkanlık etmeye başladı STK’lar ve muhtarlarla düzenli olarak toplantılar yapmaya başladı. Çeşitli illerde toplu açılışlar yaparak  halkın yanında olduğunu gösterdi.

Buda şunu gösteriyor artık Parlamenter sistem günün şartlarını karşılamıyor. Kendiliğinden bir fiili durum olduğu aşikar. Durumun farkında olan MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli bir çıkış yaparak bu fiili durumun yeni bir Anayasa değişikliğiyle birlikte oylanarak resmiyet kazanmasının gerekli olduğunu kamu oyu ile paylaşmasının ardından, bizde hükümet olarak yeni Anayasa çalışmalarımıza hız vermiş bulunuyoruz. 

Yeterli Meclis çoğunluğu sağlansa da sağlanmasa da halkın oylarıyla referanduma giderek yeni anayasayı ve başkanlık sistemini hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Ülkemiz koalisyonlardan çok çekti. Tek başına iktidar olduğu dönemlerde hep bir hamle yaparak daha ileri refah seviyeleri yakaladı diyerek  sölerini tamamladı. Toplandının ardından birlikte hatıra fotoğrafı çekildı.