Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde işadamlarına seslenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önemli mesajlar verdi. Gül, "Bu vatan hepimizin, hepimiz birinci sınıf vatandaşız" diye konuştu...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarıyız, hepimiz bir milletiz. İstediğimiz yere gideriz, iş kurarız. Bursalı işadamı gelir burada iş sahibi olur. Aynı şekilde Diyarbakır'dan bir vatandaşım Çanakkale'ye Bursa'ya gidip iş kurar. Hepimiz biriz derken bunu kastediyorum. Bu ülkenin sorunları var hepimizin problemleri var. Bunları aşmaya çalışıyoruz. Bu Kürt meselesi olabilir, başka bir şey olabilir. Bu problemleri etnik ve mezhep merkezli çözmeye çalışırsak, terör girerse, şiddet girerse, kan girerse kendi halkımıza zarar vermeye başlarız. Tüm meselelerimizi demokratik standartımızı yükselterek çözeceğiz. Kürt meselesine de başka meselesine de bu açıdan bakmalıyız.  

BU VATAN HEPİMİZİN

Silah ve terörü gündemimizden çıkaracağız. Ben 'iyi şeyler' dedim ve iyi şeyler oluyor. Ancak iyi şeylerin olabilmesi için terör ve kanın aradan çıkması gerekir. Bu ülke hepimizin, hepimiz de birinci sınıf vatandaş olarak yaşamaya devam edeceğiz. Havaalanından buraya gelene kadar birçok kişiyle görüştüm. Yaşlı kadınlar, genç kadınlarla görüştüm. Kimileri bana kağıt verdim. Bunlardan çoğu iş ve aş diyor. Genç delikanlı bana iş bulun diyor. Bunların hiç konuşulmaması burada sadece siyasetin konuşulması doğrusu birazcık Diyarbakır'a haksızlık.

BU ŞEHRE YATIRIM ŞART

Diyarbakır'a yatırım yapılması lazım. Burası Ortadoğu'nun önemli merkezi. Burada daima medeniyet büyük olmuş. Selahattin Eyyubi Diyarbakır'a geldiğinde 1 milyon 60 bin kitap varmış burada. Burası çok farklı bir kültürü ve dinamiği olan bir şehir. Ben buradan iş adamlarına sesleniyorum buralara gelin yatırım. Ben insani ve vicdani şeyleri görmezlikten gelmeyelim demiyorum. Burada organize sanayi bölgesi var buraya demiryolu neden olmasın, hava limanı neden olmasın. Çok süratli bir şekilde yapılması lazım... Bu bölgede herkesin insan gibi yaşayacağı bir ortamı hazırlamalıyız.

Bütün vatandaşlarımız, işadamlarımız gelsin Diyarbakır'ı görsün. Sizler herkesi buraya davet edin, herkesi çağırın buraya. Basınımızdan özellikle rica ediyorum, Diyarbakır'ın diğer yönlerini gündeme getirin.