32. Gün’e konuk olan Arınç, M. Ali Birand'ın güncel konulardaki sorularını yanıtladı. Arınç’ın sorulara verdiği yanıtlar şöyle:
Başbakan’ın ne söylemek istediği (Kars’taki heykel için) çok açık. Turizm Bakanımız, Kültür Bakanımız tevil (söze başka anlam vermek) etmeye çalışmış olabilir. O da kendince doğru bir iş yaptığını görüyor. Allah bizi o durumda bırakmasın.
Aynı şeyi söylememiş olayım (heykel için) ama çok garip bir şey diyeyim o zaman. Çok yakışmamış diyeyim. Neyi simgelediğini çok açık göremediğim bir şey diyeyim.
(İçki tartışmaları) Biz bununla yeni bir şey getirmiyoruz. 2003’ten beri var olan serbest alkollü içki satılabilecek yerler kapsamında yeni bir tanımlama yapıyoruz. Ama maalesef tereddütler meydana getirme çabası var. Biraz zorlaştırmaya çalışıyoruz. Avrupa'nın pek çok yerinde de yaş tahdidi var. Yani 18 yaşından küçük bir çocuğumuzu gönderip de bana iki tane büyük getir diyemezsiniz. İçki içenler olabilir, ben içmedim. Hayatımda ağzıma alkollü içki koymadım.
(Hizbullahçılar için) Uzun yıllar içeride kalmışlar ama kararları kesinleşmediği için hala tutuklu statüsündeler. Duyduğum zaman şaşırdım yani. Biz bu adamları unutmuştuk bile. Bir baktık ki ala ile vala ile halay çekmekle davul zurna çalmakla adamlar tahliye oldu. Bunların yaptıkları eylemlere hiçbir vicdan dayanmaz.