BÜLENT ARINÇ


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, futbolda şike iddialarına yönelik operasyona ilişkin, "Bu, Türkiye’nin gerçek hukuk devleti olmaya doğru hızla yol aldığını gösteriyor" dedi.

Arınç, Manisa’da AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında dün yapılan futboldaki şike iddialarına ilişkin operasyonu değerlendirdi.

İddialara konu olan isimlerin kamuoyunun bildiği, spor camiasının yakından tanıdığı isimler olduğunu dile getiren Bülent Arınç, şunları söyledi: "İsimlerin içinde kulüp yöneticileri, futbolcular, federasyon, Merkez Hakem Kurulu’ndan kişiler var. Önemli bir yargı operasyonu olarak görülüyor.

Arama, gözaltına alınma kararı, kapsamlı inceleme yapıldığını gösteriyor. Yargı sürecini hepimiz merakla bekleyeceğiz. Merakla takip edeceğiz. Belki de futbol spor camiasında birtakım olayların ortaya çıkarılması, varsa sorumlularının da yargı sürecinde aklanmaları ve yargılanmaları mümkün olacak. Bu, Türkiye’nin gerçek hukuk devleti olmaya doğru hızla yol aldığını gösteriyor. Türkiye’de hukuk, yargı güçleniyor. Türkiye’de hukuka, nizamlara aykırı işler yapmak isteyenlerin önünde engeller var. Yargı sonucunu merakla bekleyeceğiz. Sonucunda inşallah Türkiye için önemli sonuç ortaya çıkar."


HÜSEYİN ÇELİK


AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Şike Operasyonu’yla ilgili "Olup bitenlerin yüzde 5’i bile doğruysa çok vahim, yani Türk sporu adına vahim. Bu olup bitenler inşallah orada da bir temizlenmeye yol açar, temenni ediyorum. Ama detaylarını bilmediğim için haklı haksız konusunda yorum yapmak istemiyorum" dedi.

TBMM’de Şike Operasyonu’na ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, temiz siyaset, temiz spor ve temiz gazetecililik vurguları yaparak, "Tabi herkes temiz iş yapmalı" dedi.

Konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan eski futbolcu AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ise, iddiaların büyük olduğuna dikkat çekerek, yargı sürecinin beklenmesi gerektiğini belirtti. Futbol sektörünün büyük bir pastaya sahip olduğunu ifade eden Şükür, "Hal böyle olunca da amaca ulaşmak için her şey denenebiliyor. Bunun yapıldığı anlamında söylemiyorum, yargı sürecini beklemek lazım" dedi.

Kendisinin futbolcu olduğu dönemde de bu tür konuların çok konuşulduğunu ifade eden Şükür, "Ben ‘kişi’ olarak birebir buna şahit olmadım, sadece konuşuldu. Görüntü itibariyle durum ciddi, ilk kez böyle ciddi gözaltılar oluyor. İnşallah herkes aklanır" değerlendirmesinde bulundu