Başbuğ'un ifadesinde söylediği "Benim atamamı bu iktidar yaptı" sözlerini değerlendiren Atalay, "Atamayı biz yaptık, doğru ama yürüyen soruşturma çok teknik bir konu" dedi.

Beşir Atalay, CNN Türk'te Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.

Başbuğ'un tutuklanmasını "Önemli bir olay. Yargıdaki gelişmeleri görmek durumundayız. Adaletin adaletli ve çabuk olması gerekir" sözleriyle değerlendiren Atalay, şunları kaydetti.

BAŞBUĞ'U BİZ ATADIK!

"İlker Başbuğ'u biz atadık. Doğrudur. Ama yürüyen soruşturma çok teknik bir konuda. Ben de ayrıntıyı bilmiyorum. Dosyada neler var bilmek mümkün değil.Değerli bir çalışma arkadaşımız onda şüphe yok. Biz atadık, bizim iktidarımız döneminde atandı ve uzun yıllar beraber çalıştık. Gerek terörle mücadele olsun gerek MGK'da beraber çalıştık. Onda şüphe yok.

ALGILAR DEĞİŞTİ

Türkiye'de büyük bir normalleşme var. Bunun içinde algılar çok değişti. Bir yerde yanlış varsa insanlar 'bu yanlıştır' diyor. Yanlışı kimin yaptığı çok da önemli yok."

İLK AÇIKLAMAYI GENELKURMAY YAPTI

Atalay'ın ikinci gündem maddesi ise Uludere'de 35 kişinin yaşamını yitiremesine neden olan hatalı bombardımandı.

"Bu konuda söylenecek her şey söylendi" diyen Atalay, savcılığın verdiği gizlilik kararını da doğru bulduğunu açıkladı.

BAŞBAKAN BİLİYOR MU?

Muhalefetin "Başbakan yanlış istihbaratı kimin verdiği biliyor!" yönündeki iddiaları ise yanıtsız bırakan Atalay, şunaları söyledi:

"Bu operasyonlarda bir noktasal istihbaratla yapılan operasyonlar vardır, bir de sınırın sürekli denetlenmesi yoluyla olan var.
 Son olaydaki istihbarat, ikinci türden bir istihbarattır. Çok özel ve noktasal bir istihbarat yoktur. Bu olayın iyi aydınlatılması için o sürecin iyi yürütülmesi lazım. Her tarafından çekilen bir ortamda olayı aydınlatmak zorlaşır. Bu nedenle verilen gizlilik kararını doğru buluyorum."