İstanbul Gaziosmanpaşa İYİ Parti İlçe Başkanı Harun Çapur, ilçe ile ilgili aydınSes’e önemli açıklamalarda bulundu. Çıtayı daha da yükseltmek için çalıştıklarını ifade eden Çapur, Gaziosmanpaşa’da halkın birebir yaşadığı sorunlarla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. “Çıtayı yükseltmeye çalışıyoruz. Hedefimiz seçmen sayımızın yüzde 10'u kadar üye sayısına ulaşmak bu da yaklaşık 35 bin kişiye tekabül ediyor" diyen Çapur, sokak yapılanmasına kadar çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Murat AYDIN / AYDINSES MEDYA/ www.aydinses.com

İYİ Parti İstanbul Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Harun Çapur, ilçe merkezinde aydınSes gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Aydın’ın sorularını yanıtladı. Çapur, günlük siyasetle birlikte Gaziosmanpaşa’nın sorunlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL’DA EN ÇOK ÜYE GAZİOSMANPAŞA’DA

İstanbul'da 6 bin kişiyle en çok üyeye sahip ilçe başkanı olduğunu söyleyen Harun Çapur, "Bunu yönetim kurulu ve teşkilatların çalışmalarına borçluyuz. Mahallelere hakimiz, 16 mahallemiz var. Çıtayı yükseltmeye çalışıyoruz. Hedefimiz seçmen sayımızın yüzde 10'u kadar üye sayısına ulaşmak bu da yaklaşık 35 bin kişiye tekabül ediyor" dedi.

ÜYELERİN YÜZDE 35’İ KADIN

Gaziosmanpaşa’da İYİ Parti’ye üye olanların üçte birinin, başkanlık divanının yüzde 35'inin kadınlardan oluştuğunu da vurgulayan Başkan Harun Çapur, Partisinin genel başkanlığı koltuğunda bir kadının oturmasından büyük bir onur duyduğunu kaydetti. Çapur, "Yönetimde kadınların kararlarını önemsiyor ve onları daha çok siyasette görmek istiyoruz. Kadın arkadaşlarımız donanımlı, liyakatlı ve işine sahip çıkıyor" dedi.

MAHALLE TEMSİLCİSİ EN AZ LİSE MEZUNU

Gaziosmanpaşa'da İYİ Parti'nin sokak temsilcilerini tamamlamaya çalıştıklarını, mahalle temsilcisi olmak isteyenlerde en az lise mezunu olma şartı aradıklarını da vurgulayan Çapur, "Gençlik kollarında teşkilat başkanımız üniversite öğrencisi... Teşkilatlarda kavga eden kimseye yer vermiyoruz. Kavga edecek insan İYİ Parti rozetini çıkaracak, bu rozet yakasındayken hiçbir kötü faaliyetin içinde yer alamaz" diye konuştu.

İYİ PARTİ TEŞKİLATI SÜREKLİ SAHADA

Gaziosmanpaşa halkı sokakta dolaşırken size nasıl yaklaşıyor, teveccüh gösteriyor mu? sorusuna karşılık , Gaziosmanpaşa'da İYİ Parti'ye büyük bir teveccüh olduğunu anlatan Başkan Harun Çapur, birçok insanın partiye üye olmak istediğini ancak iş bulamam korkusuyla bundan çekindiğini kaydetti. Çapur şöyle konuştu:

"Çocuğumu işe sokamam diye üye olmaktan korkan insanlar var ama 'Başkanım oyumuz İYİ Parti'nin' diyorlar. İlçede İYİ Parti teşkilatı sürekli sahada vatandaşla temas halinde olmasından dolayı halkta karşılık buluyoruz. Biz seçime 3 ay kala değil, 3 yıl da olsa 5 yıl da olsa sahada kendimizi anlatmaya, 'Neden İYİ Parti?' sorusunun cevabını vermek için sahada olacağız."

BAZI MAHALLELERİMİZ FAZLA İHMAL EDİLMİŞ

Gaziosmanpaşa'da bazı mahallelerin çok fazla ihmal edildiğini anlatan İYİ Partili Harun Çapur, ilçelerindeki Dere sokakta oturanların farelerle yaşadığını ifade etti. İlçenin kötü yönetildiğini belirten Çapur şöyle konuştu:

"İnsanlar gecekondularda yaşıyor. Her şeyiyle ihmal edilmiş, kentsel dönüşüm izni vermiyorlar, yerinde dönüşüm izni de vermiyorlar. Çünkü rantsal dönüşüm sözkonusu. İki hafta önce sokakları gezdik, belki yıllardır çöpü alınmamış sokaklar var. Bırakın kadınların ürpermeden yürümesini erkekler bile tedirgin olmadan yürüyemez o sokaklarda. Duvarlar üzerlerine çökmek üzere. Pazariçi Mahallesi Dere sokak, yıllar önce çocukların top oynadığı yerde, anneler çocukları sokağa bırakamıyor."

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE UYUŞTURUCU EN BÜYÜK SORUN

DP İl Genel Meclisi Üyesi Adayı Mustafa Koç'tan Yağlıdere'ye 32 proje DP İl Genel Meclisi Üyesi Adayı Mustafa Koç'tan Yağlıdere'ye 32 proje

Kentsel dönüşümden sonra ilçenin en büyük sorunları arasında uyuşturucu ve işsizliği gösteren Başkan Harun Çapur, sorunların çözümü için şunları anlattı:

"İşsizlik çok büyük sorun, Suriyelilerin ilçede çok fazla olması başka bir sorun, uyuşturucuya başlama yaşı iyice düşmüş, yollarda sızmış insanları görebilirsiniz. İşsizlik konusunda biz ilçe teşkilatımız olarak çevremizdeki iş adamlarıyla görüşüyoruz, az önce bir doktor arkadaşla görüştüm yanına bir eleman arıyormuş, biz hemen mahallemizdeki işsiz arkadaşlarla iletişime geçip onlara istihdam sağlıyoruz. Bir baba evine ekmek götüremiyorsa o babanın boynu büküktür, ben bunu partimin tanıtımı için yapmıyorum, tamamen insanlık adına bunu kendimde bir borç olarak görüyorum. İnsanların duasını almak yeter bize..."

Başkan Harun Çapur, eğitime önem veriyor. İyi Parti İlçe binası aynı zamanda bir eğitim alanı gibi. Çok sayıda kitap bulunan kütüphane dikkat çekiyor.

YARDIMDA HEP SAHADA HEP ÖNDE YER ALIYORUZ

İHTİYAÇ sahibi bin çocuğa kırtasiye malzemesi dağıtacaklarını duyuran İYİ Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Harun Çapur, şöyle dedi:

"Kovid döneminde bağışçıların desteği ile gıda, market kartı, kıyafet yardımı yaptık, hep sahada olduk. Bugün Gaziosmanpaşa belediyesinin bile bizim kadar o insanlara ulaştığını sanmıyorum. Biz Genel Başkanımız Meral Akşener'in bir neferi gibi çalışıyoruz. Bizim tek beklentimiz İYİ Parti'nin iktidar olması ve güçlendirilmiş parlementer sisteme dönmemizdir, buna ilçe teşkilatı olarak katkı sunabilirsek ne mutlu bize!" dedi.

Başkan Harun Çapur'un seslenmesiyle Suzi masanın üzerine çıkıp kendisine gösterilen ilgiye böyle cevap verdi. 

ÜYELERİ "SUZİ" KARŞILIYOR

İlçe Başkanlığı binasında sokak kedilerini sahiplendiklerini belirten İYİ Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Harun Çapur, "Binamızda iki tane kedimiz var. Badem ve Suzi... Suzi hanım benim masamda yatar ve genellikle toplantılarımıza katılır, üye kaydı yaparken üyelerimizle yakından ilgilenir. Onları çok seviyoruz. İlçede insanlara hizmet ederken sokakta yaşayan hayvan dostlarımızı da unutmuyoruz" dedi.