“Ürdün Kralı’na götürülen düğün davetiyesi” polemiğini sürdüren Kılıçdaroğlu, dün partisince düzenlenen Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Artvin mitinglerinde özetle şunları söyledi:

GRUP Başkanvekili olduğum dönemden bu yana AKP’yi her yerde silkeliyorum. Her seferinde biri düşüyor. Sen kızının düğün davetiyesini devletin uçağıyla götürdün mü, götürmedin mi? Önce inkâr etti, en ağır hakaretleri yaptı, sonra çıktı bir televizyon programında, ‘Oraya gayr-i resmi ziyaretle gittim’ dedi. Kardeşim neden devletin uçağıyla gidiyorsun. Bu devletin fakir fukaradan aldığı vergiyle uçağa biniyorsun.

Yolsuzluğu kabul ettin

Her şeyi itiraf ettireceğim. Önce ‘Benim bakanlarım yolsuzluk yapmaz’ diyordu, şimdi de ‘Bakanlar yolsuzluk yaptıkları için listelere girmedi’ diyor. Peki neden halk bilmiyor yolsuzluk yapan bakanları. Bakanların ismini saydım, ‘Çıkın konuşun’ dedim, konuşmuyorlar. Birisi beni yolsuzlukla suçlayacak ben sesimi çıkarmayacağım. Demek ki kabul ediyorsun.
Huzurun sağlandığı, özgürlük ve barışın olduğu bir ülkede hepimiz rahat ederiz. Onların ülkeyi 9 yıldır getirdikleri nokta belli. Açlık, yoksulluk, yolsuzluk, işsizlik var. Biz ülkenin rantına değil, sorunlarına talibiz. HES’lere hayır mı diyorsunuz? Millet mi doğru söyler, Recep Bey mi? Onun için biz de milletin sesine kulak vereceğiz. Siz hayır diyorsanız biz de hayır diyeceğiz.

Ayrılmak isteyen yok

‘Özerklik’ ile ilgili görüşlerine açıklık getiren Kılıçdaroğlu, “Yerel yönetimlerde zaten özerklik şartı vardır. Parlamento bunu kabul etmiş. Eyaletlere bölünme, ayrışma sürecin içine sokma gibi bir şey söz konusu değil. Halkımıza güveniyoruz. Hiçbir yurttaşımız bu ülkeden ayrılmak istemiyor. AB’nin kabul ettiği çerçevede yerel yönetimleri biraz daha yetkilendirmemiz lazım. Bu tüm partilerin programında olmasına rağmen AKP yapmadı. Halkımıza güveniyoruz ve biz yapacağız” diye konuştu.

Recep Bey yine kızacak

Kılıçdaroğlu, Iğdır’da “Sizden de söz istiyorum” demesi üzerine bir kadın, “Allah’ına kadar” diye bağırdı. Kılıçdaroğlu da, “Allah’ına kadar deme Recep Bey yine kızacak. Ama ben söyleyeyim, Iğdır’ın Allah’ına kurban. Sizden milletvekili istiyorum” diye karşılık verdi. Kılıçdaroğlu, Ağrı’da da ‘Silahlar sussun’ sloganına karşılık “Bizim de en büyük arzumuz silahların susmasıdır. Önce ‘Kürt sorunu var’ diyeceksin, aradan süre geçecek oyları toplayacaksın. Daha sonra ‘Böyle sorun yok’ diyeceksin. Her yurttaşın kimliğini özgürce dile getirebileceği, inancını özgürce dile getirebileceği, barıştan demokrasiden yana özgürlükten yana düzeni kurmayı ahdettim” dedi.

O kim?


IĞDIR mitingi sonrası gazeteciler, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “BDP ile aynı çizgide buluştular” yönündeki sözlerini hatırlatarak, “Bir yanıtınız olacak mı” sorusunu yönelttiği Kılıçdaroğlu “Kim o” diye sordu. Gazetecilerin “Devlet Bakanı Bülent Arınç” demesi üzerine de Kılıçdaroğlu, “Kim o? Ben öyle birini tanımıyorum” dedi.