Seçim turlarına İzmir'de devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini Konak Meydanı'nda bekleyen binlerce kişiyle moral buldu ve Başbakan Erdoğan ile AK Parti hükümetine meydan okudu

Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasal iktidar, İzmir'i ele geçirmek için devletin gücünü kullan, istediğin baskıyı yap yine de ele geçiremeyeceksin. CHP'li belediyelere yapılan denetimlere sözümüz yok. Ancak, niye ayrıcalık yapıyorsun. Öbürünü de denetle. Öbürünün yolsuzluk yapma özgürlüğü mü var" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özel Yetkili Savcı'nın talimatıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri tarafından düzenlenen operasyon sonrasında, aralarında belediye 7'si çalışanı 17 kişinin tutuklandığı dava nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarete, tutuklu belediye bürokratlarının yakınları da katıldı. Başkan Kocaoğlu, operasyonla ilgili Kılıçdaroğlu'na brifing verdi.

RECEP BEY'İN BÜYÜK KULAKLARI VAR


Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından Konak Meydanı'nında toplanan kalabalığa seslendi. Yanına Aziz Kocaoğlu'nu da alan Kılıçdaroğlu, "İzmir'e ayrıca geleceğim. Şimdi buraya İzmir'i ele geçirmek için, devletin gücünü kullanan siyasal iktidara 'istediğin kadar güç kullan, istediğin baskıyı yap yine de ele geçiremezsin' demek için, Aziz Başkanı ziyaret etmek bilgi almak için geldim. Verilmeyecek hesabımız yoktur. Bir ay değil iki ay değil 13 ay, gizli kamerayla takip etmişler. 13 ay değil 13 yıl yapmasanız namertsiniz. İyi ki telefonları dinliyorlar, yoksa ne dediğimizi de anlamayacaklar. Buna ne nedir? Telekulak hükümeti denir. Çünkü vatandaşın derdini dinlemek istemiyorlar. Vatandaşın eleştirilerine tahammülleri yok. Sizden bir istirhamım var. Ne derdiniz varsa telefonla anlatın. Recep Bey duyar! Büyük kulakları var biliyorsunuz" dedi.

Meydanı dolduran kalabalığın "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganları üzerine Kılıçdaroğlu, endişe edilmemesini o hesabı mutlaka soracaklarını söyledi.

RÜŞVETLE İLGİLİ ÖRNEK VERDİ

İsim vermeden rüşvet ile ilgili örnek anlatan Kılıçdaroğlu, "Size güzel bir örnek vereyim. Rüşvetçi rüşvet toplayan kişinin el defterini gönderdim. 'Bak şu deftere' diye. Bana verdiği cevap. 'Rüşvet defteri var ama rüşveti toplayan adamın altında imzası yok' oldu. Ben eminim. Altında imzası olsa bu kez 'araştırdık parmak izi yok' diyecek. Parmak izi olsa 'bu imza ıslak imza değil' diyecek. Yolsuzluğa bu kadar koruma getiren bir Başbakanı olan başka ülke var mı? Olamaz zaten. Biz İzmir'e güveniyoruz. İzmir'e sonuna kadar inanıyoruz" dedi.

İZMİR'E GÜVENİYORUM


Cumhuriyet'in aydınların, ilk kurşunun atıldığı, Kuvayi Milliye ruhunun şahlandığı kent olan İzmir'de olmaktan mutlu oldunu belirten Kılıçdaroğlu "İzmir'e güveniyorum. İzmir AKP'ye dersini verecektir" dedi. Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu'nun elini kaldırarak Konak Meydanı'ndaki 3 bin kişiyi selamladı. Kalabalık "Aziz'e uzanan eller kırılsın", "Başbakan Kemal" sloganları attı.