O çağrıya uydum. Çocuktan çok, azmettirenleri bilmemiz ve öğrenmemiz gerekiyor. Arka planı öne çıkarmazsanız, bu sıradan bir saldırı olarak görülecektir" dedi. 


Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın adaylığından çok, seçilecek Cumhurbaşkanı nasıl biri olmalıdır, biz öyle bakıyoruz. Erdoğan'da aradığımız özelliklerin olmadığını ben de, kendisi de biliyor" diye konuştu. 

"ÇOCUKTAN ÇOK AZMETTİRENLERİ BİLMEMİZ VE ÖĞRENMEMİZ GEREKİYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Genel Merkez'de Aljazeera Türk Haber Direktörü Gürkan Zengin, Ankara Temsilcisi Ömer Bulut ve muhabir Sibel Erdem ile görüşerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kendisine saldırıda bulunan Orhan Övet davasının kamu davası üzerinden yürümesinin uygun olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Kamu davası üzerinden yürümesini uygun buluyorum, annesinin bana bir çağrısı var, oğlumdan şikayetçi olma diye bir çağrı yaptı, ben o çağrıya uydum. Ama, sonuçta kamu davası yürüyecektir. Çocuktan çok azmettirenleri bilmemiz ve öğrenmemiz gerekiyor. Arka planı öne çıkarmazsanız bu sıradan bir saldırı olarak görülecektir, bunun arka planının olması lazım. İlişki kurduğu, görüştüğü kişiler, telefon konuşmalarının hepsinin araştırılması gerekiyor. Avukatlarımız, milletvekillerimiz yakından izliyor. Önümüzdeki süreç içinde pek çok ayrıntı gündeme gelebilir" açıklamasında bulundu. 

YSK'NIN ANKARA SEÇİM KARARI 

CHP tarafından YSK'ya Ankara'daki seçimlere ilişkin verdiği kararı da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Biz bütün yargı kararlarına saygı duyarız. Saygı duymak ayrı eleştirmek ayrı. Mahkeme karar vermiştir, gereği yapılacaktır zaten. Beğenmiyorsak, eleştiririz, bu sadece bizim ülkemize özgü değil. Bütün dünyada mahkeme kararları verildiğinde insanlar kararın gereğini yapar, beğenir beğenmez ama eleştirir. Eleştiriyi yaparken de dikkatli bir üslubun kullanılması gerekir, önce yargıçların gerçek anlamda tarafsız bağımsız olmaları gerekiyor, duygularını dışarı yansıtmamaları gerekiyor örneğin Adana'da bir yargıç Ben Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum demesi doğru değildir.

O'nun verdiği kararlara gölge düşürür. Önce bunu yargıcın düşünmesi gerekir, yargıç elbette bir siyasi görüşü vardır, gidip oy kullanıyor. Yargı gözetiminde bir seçimin olmasını hep istedik ama hükümet gözetiminde bir seçime de hep karşı çıktık. Son seçim büyük şaibelere gebe olan bir seçimdir. Ankara'da 100 binin üstünde oy iptal edildi, YSK'nın gönderdiği dört mesaj var, muhtarlıkla büyükşehir oy pusulaları aynı zarfın içine konmasın diye ama konuldu. 100 bini üzerinde iptal var ve seçim sonucunu değiştiriyor, dolasıyla iptali için her şey vardı ama iptal etmedi. Ama hukuk yolu tükendi mi ? Hayır. Anayasaya Mahkemesi'ne başvurulacak, AİHM'e kadar taşınacak, hukukun gereği neyse yapacağız" diye konuştu. 


"TSK'NIN TÜRBAN KONUSUNDA HATALI OLDUĞU AÇIKLAMASI"

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un TSK'nın türban konusunda hatalı olduğu şeklindeki açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Bir insanın özellikle bilgili, devlet umuru görmüş bir insanın özeleştiri yapmasını saygıyla karşılamak gerekiyor, belki buna da ihtiyacımız var. İnsanlar tümüyle hatadan arınmış kişiler değildir. Hepimizin hatası olabilir, özeleştiriyle biz hataları hem kabul etmiş hem de topluma aktarmış oluruz, özeleştiriye saygı duyuyorum." 

"MUSTAFA SARIGÜL'ÜN CHP GENEL BAŞKANLIĞINA ADAYLIK İDDİALARI"

Mustafa Sarıgül'ün CHP Genel Başkanlığına adaylık iddialarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Yoo, hayır niye olsun? CHP'de herkes genel başkan adayı olabilir. Sonuçta hukuk dediğimiz bir kavram var. Bizim bir tüzüğümüz var. Kim, nasıl genel başkanlığa aday olur, belli. Kurultaya gideriz biri seçilir, biri kaybeder ama, kaybedenin seçilenin elini kaldırmasını isterim. Biz demokratik ülkede olması gereken kuralları hukuku işleteceğiz, yoksa birisi geldi aday oldu biz onu engelleyelim, böyle bir düşünce yok, eski hastalıklardan partiyi kurtaracağız" ifadelerine yer verdi. 

ANKARA (DHA)