Partili kadınlardan daha mücadeleci olmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, "Dişe diş mücadele ederek parti yönetimine gelen kadınlar da var. Yüzde 30 kontenjan sadece bizde var. Mücadele edin yüzde 100 olsun" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU'NUN SAKARYA GEZİSİ - GALERİ
 
Adapazarı’na gelişinde TEM gişelerinde kalabalık bir araç konvoyu ile karşılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önce Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Burada Meclis Başkanvekili Engin Özkoç tarafından karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra işadamlarına hitap etti. Kılıçdaroğlu, Sakarya’nın deprem kuşağında bulunması ve 17 Ağustos Marmara Depremi’nden de yara alması nedeniyle sıkıntılı bir bölge olduğunu söyledi. Konuşması sırasında CHP’nin hedeflerini de anlatan Kılıçdaroğlu, kadınlara yönelik konuşmasında ise çoğu yerde muhtarlıkların kadınlarda olduğunu belirterek, "Dişe diş mücadele ederek parti yönetimine gelen kadınlar da var. Yüzde 30 kontenjan sadece bizde var. Mücadele edin yüzde 100 olsun" diye konuştu.
 
Emeklilerin sıkıntılarına da değinen Kılıçdaroğlu, iktidar partisinin emekliye ikinci sınıf yurttaş olarak baktığını öne sürerek şunları söyledi:
 
"Emekliye TÜFE oranında zam yapıyor. Milli gelirden pay vermiyor. Emeklilerimiz de gidip, kendileri için bu düzenlemeyi yapan AKP’ye oy veriyor. 9 milyon emekli var. Haklarından şikayektçi ise o partiye oy vermez. Haklarını biz savunuyoruz. Savunmaya devam edeceğiz. Milli gelirden pay verecegiz. Milli intibak yasasını çıkacağız." 
 
Kılıçdaroğlu yargının sorunlarıyla ilgili olarak da, "Yargının sorunlarını biz halledecegiz. diğer ülkeler mi halledecek? Hayır, biz halledeceğiz. Ülkesini seven insanlarız" dedi.
Kılıçdaroğlu daha sonra Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne geçerek esnafla toplantıya katıldı. 
 
ÇARK CADDESİ’NDE İZDİHAM
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan sonra geldiği Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde esnaf temsilcileri ile görüşen Kılıçdaroğlu, daha sonra kota sorunu nedeniyle kapatılması gündemde olan Adapazarı Şeker Fabrikası’na yürüyerek gitmek istedi. Esnaf Odaları Birliği’nden yürüyerek Atatürk Bulvarı, ardından da Çark Caddesi’ne gelen Kılıçdaroğlu’nu burada halk büyük ilgiyle karşıladı. Yaklaşık bin 500 kişi ile birlikte yürüyen Kılıçdaroğlu’nu, izdiham nedeniyle polis önlem olarak bir taksi durağına yönlendirdi. Durak içinde bir süre bekleyen Kılıçdaroğlu daha sonra polis kordonu eşliğinde Çark Caddesi’nde yürüdü. Yürüyüş sırasında ’Başbakan Kılıçdaroğlu’ sloganları da atıldı. Pencere ve camlardan Kılıçdaroğlu’na sevgi gösterileri yapılırken polis Kılıçdaroğlu’na vatandaşları fazla yaklaştırmadı. Çark Caddesi’nde trafiğe kapalı alanda bir kilometre yürüyen Kılıçdaroğlu daha sonra otobüse binerek Adapazarı Şeker fabrikasına geçti.