Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, şike davasında cezası onanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı itirazı reddetmesine ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Özel Yetkili Mahkemeler demokrasilerde olmaz. Bu mahkemeler iktidarın sopası görevini görür. Bu mahkemelerde görülen davaların yeniden görülmesi lazım. Bu durum sayın Yıldırım için de geçerli" dedi.

"DİNLEMELERLE İLGİLİ SİZ BAŞKA NE SUÇLU ARAYACAKSINIZ? O DÖRT KİŞİDEN BİRİSİ"

Gizli görüşmelerin sızdırılmasına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti böyle bir yönetim görmemiştir. Devletin sırları rahatlıkla dinlenebiliyor. Suriye'de neler yapılacağını. Siz suçluyu kendi içinizde arayacaksınız. 4 kişi konuşuyor. Sayın Cumhurbaşkanı 'dinlemeler içeriden yapılmış' dedi. Siz başka ne suçlu arayacaksınız? O dört kişiden birisi" diye konuştu. 

"ULUSLARARASI KURULUŞ ÇIKIYOR BAŞBAKAN'I YALANCILIKLA SUÇLUYOR"

Kılıçdaroğlu, "Twıttır'a vergi kaçakçısı dediler. Çıktılar biz vergi kaçakçısı değiliz dediler. 'Bizim Türkiye'de temsilcimiz var onlar zaten vergi ödüyor' dediler Uluslararası kuruluş çıkıyor Başbakan'ı yalancılıkla suçluyor" dedi. 

"MİT YASASINI AYM'YE GÖTÜRECEĞİZ"

MİT yasasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bu MİT yasasından sonra yeni 'Yeşiller' çıkacak. Gestapo yöntemini getirdiler. Bu düzenlemeyi, Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Hukuk devletini savunacağız. İktidar totaliter rejimi savunuyor. Hesap vermeyecek örgüt yaratılıyor. Bu yasa ile Uludere ile ilgili yeni belge olsa da soruşturma yapılamayacak" dedi.

"AZİZ YILDIRIM DAVASININ YENİDEN GÖRÜLMESİ LAZIM"

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, şike davasında cezası onanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı itirazı reddetmesine ilişkin Kılıçdaroğlu, "Özel Yetkili Mahkemeler demokrasilerde olmaz. Bu mahkemeler iktidarın sopası görevini görür. Bu mahkemelerde görülen davaların yeniden görülmesi lazım. Bu durum sayın Yıldırım için de geçerli" açıklamasında bulundu. 

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI 

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayını açıklamak için erken olduğunu söyleyerek, diğer siyasi partilerle görüşülerek bir aday üzerinde uzlaşılabileceğini ifade etti. 
Kılıçdaroğlu, sandık güvenliği konusunda iktidarın elindeki gücün kendilerinde olmadığını da ifade etti. 

"TÜSİAD KONUŞUYOR AMA TOB KONUŞAMIYOR NEDEN?"

Kılıçdaroğlu, "TÜSİAD konuşuyor ama TOB konuşamıyor. Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı konuşamıyor. Neden? Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı konuşamıyor. Neden? Farklı düşünceye tahammül edemeyen bir iktidar var" ifadelerine yer verdi. 

"SEÇİM GECESİ UYUMADIM"

Seçim gecesi uyumadığını söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Seçim gecesi uyumadım. Haberleri, sonuçları izledik. Daha iyi bir sonuç bekliyorduk. Beklentilerimiz tam karşılanmadı. İyi bir sonuç olsaydı bundan tabanımız ve biz mutlu olacaktı. Çok olumsuz bir tablo değil ama daha iyi olabilirdi. Demek ki daha iyi çalışmalıydık."