CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hükümetin yargı reformuna karşı halkı direnişe çağıran CHP'li milletvekillerine "Eşkiya mısınız?" diye çıkışan Başbakan Erdoğan'a yanıt verdi. 
Kılıçdaroğlu, ''Başbakan kendi kendisine konuşur, bağırır çağırır, ağzından köpükler saçar, normaldir, Recep Bey için normaldir. Daha önce niye söyledim ben mutlaka bir doktora görünmesi gerektiğini, bunlar için söyledim'' dedi.
Kılıçdaroğlu ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'fındık kurdu' benzetmesi yaparak, vatandaştan sandık başında AK Parti'den hesap sormasını istedi.
İLK AÇIKLAMA KAYNAK İÇİN
Kılıçdaroğlu 4 günlük Karadeniz turunun ilk durağı Ordu ve Fatsa'da vatandaşa seslendi. Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin projelerine maddi kaynağı nereden bulacağına ilişkin sözlerine yanıtı Ordu’dan geldi. ''Sayın Başbakan ben kaynağı bulurum” diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Ben devlet yönetiminde bulundum. Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden sonra en büyük bütçeyi 7 yıl yönettim. Allah'a çok şükür, bir Allah'ın kulu çıkıp 'yolsuzluk yaptın' demedi. 73 milyon vergi ödüyor Recep Bey. Bu paralar nereye gidiyor? 'Kaynak yok, kaynak yok'... Bu paralar nereye gidiyor? Sen oğluna gemi alacaksın, ona kaynak var, emeklinin İntibak Yasası çıksın, ona kaynak yok.”
CHP'nin ekonomik sorunların çözümü için projelerinin hazır olduğunu anlattı. Kılıçdaroğlu, ''Biz çalmayacağız, çaldırmayacağız. Halkın parasını halk için kullanacağız'' dedi.
BAKANLAR KURULU’NA TV DAVETİ
Başbakan Erdoğan'a yönelik canlı yayında tartışma davetini yineleyen Kılıçdaroğlu, ''İstiyorsa bütün Bakanlar Kurulu gelsin. İstedikleri soruyu sorsunlar, ben cevap vereceğim. Ama benim de bir şartım var. Ben de onlara soru soracağım cevap verecekler'' ifadesini kullandı.
BUNLAR FINDIK KURDU
Kılıçdaroğlu, Fatsa'da da parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara seslendi. Vatandaşlardan dertlerine derman olamayan AK Parti iktidarından hesap sormalarını isteyen Kılıçdaroğlu, ''Bunlar fındık kurdu. 12 Haziran geliyor ve ilaçlayacaksınız, o kurdu fındıktan dışarı atacaksınız'' diye konuştu.
BAŞBAKAN'A DİRENİŞ YANITI
Kılıçdaroğlu, Ordu Tesk Otel'de Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleriyle yaptığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li 10 milletvekilinin hazırladığı bildiriye ilişkin sözlerinin hatırlatılarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
''Bu bir Başbakan'a yakışan üslup mudur? Yakışır, yakışır, Recep Bey'e yakışan üsluptur. Peki ben Recep Bey'in düzeyine düşmeli miyim? Hayır, kendime yakıştırmıyorum. O konuşabilir, bağırarak çağırarak da konuşabilir, ağzından köpük de saçabilir, o beni ilgilendirmez. Ben Recep Bey gibi konuşmaya alışkın bir insan değilim, çünkü ben insanıma saygılıyım. Politikacı, saygı ölçüleri içerisinde konuşmak durumundadır. Onu başka arkadaşlarım yanıtlayacaklar.''
Kılıçdaroğlu, "Direnişten kastınız tam olarak neydi?'' sorusuna da ''Sayın Başbakan metin okumaz ki Sayın Başbakan camdan okur, bizim ne söylediğimizden de haberi yoktur. Onun amacı halkı kışkırtmak ama biz halkı kışkırtmayacağız. Biz halktan yana tavır alacağız'' karşılığını verdi.
YARGI CHP'NİN TAHAKKÜMÜNDE İDDİASI
Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ın 'Yargı CHP'nin tahakkümünden kurtuluyor' sözlerine de ''Başbakan'ı ciddiye alacak durumda değilim'' diyerek şu yanıtı verdi:
''Başbakan kendi kendisine konuşur, bağırır çağırır, ağzından köpükler saçar, normaldir, Recep Bey için normaldir. Daha önce niye söyledim ben mutlaka bir doktora görünmesi gerektiğini, bunlar için söyledim.'
.nternethaber.