CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Barack Obama ile Mısır'daki son gelişmeleri ele aldığı telefon görüşmesiyle ilgili olarak, ''Görüşmeyi doğal karşılıyorum. Zaten BOP'un eş başbakanı. Umarım bu görüşmede Irak'taki Müslüman kadınlara ne yapıldığını da konuşmuşlardır'' dedi.
 
Giresun ve ilçelerinde çeşitli temaslarda bulunan Kılıçdaroğlu, STAR TV'nin ana haber bültenine canlı yayında konuk oldu ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Canlı yayında, CHP'nin ''sivil direniş çağrısı'' ile ortaya çıkan ''eşkıya polemiği'' ile ilgili olarak ''sivil direniş sokaklara, meydanlara inip direnmek midir, yoksa fikri bir direnişten mi söz ediyoruz?'' şeklindeki bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, ''Buradaki direniş, halkı uyandırmaktır, halka doğruları söylemektir. Halkın önünden çalınan gündemi, halkın önüne koymaktır'' dedi.
''Başbakan, bağırarak ve çağırarak konuşuyor. Böyle bir Başbakan olur mu?'' diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
''Bir konuyu nasıl saptırırsınız, gidin Recep Bey'e verin, konunun nasıl saptırıldığını orada görün. Bakın, bizim ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Komisyonda arkadaşlarımız konuşacak, 'konuşmayın' diyorlar. Önerge verilecek, 'önerge vermeyin' diyorlar. Peki bu, milletin vekili değil midir? Milletin vekili, Mecliste konuşmayacak da nerede konuşacak?. Bize diyorlar ki, 'çıkın sokakta konuşun'. Sokakta da konuşuruz, orada da derdimizi anlatırız. Halka gideriz. İşte ben geziyorum. Halka dertlerimizi söylüyorum. Ama bir de Sayın Başbakan'ın üslubuna bakın. Başbakan'a yakışır mı bu? Ağzını açıyor küfür, kapatıyor küfür. Nereden çıktı bu Başbakan? Milletin başına bela oldu. Temiz siyaset varken, saygın bir üslup varken, niye kalkıyor böyle konuşuyor, neden bağırıp çağırıyor? Sakin konuşmasını bilmiyor mu? Kendisine söyledik. Eğer bir sorunun varsa, bu ülkede saygın hekimler var. Git oraya, nabzını, tansiyonunu, şekerini ölçtür bir bakalım. Sakin ol, efendi ol, adam gibi konuş. Eğer, beni eleştiriyorsan adam gibi eleştir. İtirazımız yok buna.''
''BU GÜNÜN KOŞULLARINDA HALKA GİDECEKSİNİZ''
CHP'li milletvekillerinin alıntı yaptığı Atatürk'ün Bursa nutkunda ''Türk genci devrimlerin ve Cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine ve doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ya da davranış duydu mu bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır demeyecektir. Elle, taşla, sopayla, silahla nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır'' ifadelerinin yer aldığının anımsatılarak, ''Siz her fırsatta demokratik protesto hakkına inandığınızı söylersiniz. Bu nutuktan alıntı yapılmış olması, bir çelişki yaratmıyor mu?'' soru üzerine de Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
''Hayır, bir çelişki değil. O günün koşullarında söylenmiştir Mustafa Kemal tarafından, ama 21. yüzyılda bugünün koşullarında daha farklı. Bugünün koşullarında halka gideceksiniz. Halka doğruları söyleyecek ve tepki vermesini isteyeceksiniz. Sivil toplum kuruluşlarının tepki vermesini isteyeceksiniz. Arkadaşlarımızın söylemek isteği budur. 
Nitekim, Adalet Komisyonunda arkadaşlarımız bu konuda dillerinin döndüğünce dertlerini anlatmaya çalışmışlardır. Bu, engellenmiştir AKP tarafından. Buna ses çıkartmayacak mıyız?
AKP, parlamentoda da konuşturmuyor milletvekillerini. Peki, biz halka anlatmayacak mıyız bunları? 'Haklarınızı elinizden alıyor AKP, adaleti siyasallaştırıyor' demeyecek miyiz? Adaletin siyasallaştığı bir ortamda vatandaş nerede arayacak derdini?''
ERDOĞAN-OBAMA GÖRÜŞMESİ
Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın, ABD Başkanı Barack Obama ile Mısır'daki son gelişmeleri ele aldığı telefon görüşmesiyle ilgili olarak da ''Görüşmeyi doğal karşılıyorum. Zaten BOP'un eş başbakanı. Umarım bu görüşmede Irak'taki Müslüman kadınlara ne yapıldığını da konuşmuşlardır'' dedi.
Gündeminde ABD ziyareti olup olmadığına dair soruya da Kılıçdaroğlu, bunun şu anda söz konusu olmadığını bildirdi.

internet haber