Eski bakan, Ak Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, bir süredir polemik yaşadığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sertleştirerek sürdürüyor.

Kılıçdaroğlu’nu televizyonda tartışmaya çağıran Tüzmen, “Kaçakacak yeri yok. Biz adamı ana rahmine kadar kovalarız sırasında tamam mı?” dedi.


Tüzmen, Kılıçdaroğlu, Ak Partili eski bakanlar hakkındaki, “Onlar bile (eski bakanlar) geliyorlar, bize yalvarıyorlar, ‘benim dürüst bakan olduğumu söyle’ diyorlar” sözlerine tepki verdi. STV Haber’e bağlanan Tüzmen şunları söyledi:

“Haydi bakalım Türkiye’nin huzurunda o bana anlatsın, ben ona anlatayım. Kim haklı çıkacak görelim. Varsa yiğitliği buyursun. Tamam mı? Açık çek. Şunu da söyleyeyim. O lafı attı ben onu unutmadım.  Lafı attı gitti, öyle yok. Ben insanın karşısına havadan gelebilirim, uçakla veya paraşütle. Karadan gelebilirim, motosikletle veya arabayla. Denizden gelebilirim sualtı kıyafetimle. Kaçacak yer yok. Biz adamı ana rahmine kadar kovalarız sırasında tamam mı? Bu kadar.”

RÜYASINDA BENİ GÖRÜNCE SIÇRIYORDUR

Tüzmen, program sonucusunun, “Bu son benzetme biraz ağır oldu sanki” demesi üzerine de geri adım atmayarak şöyle devam etti:

“Valla bilemiyorum. Hak edenlere her şey nasıl olursa öyle. Benim lafım ortaya. Açık söyleyeyim. Benim gibi dürüstlüğü Türkiye’de 25 sene bürokrasi, siyasi hayatıyla kanıtlanmış bir adama, arkasında dünyada dürüstlüğü kanıtlanmış bir adama böylesine birtakım lafları yapıştırmaya çalışmak, böylesine ağır lafları baştan kabul etmek demektir, tamam mı? Buyursun bağlansın. Danışmanları falan sizleri izliyordur. Ama bu arkadaş yok piyasada. O gün (TOBB Genel Kurulu) de Allah’ın takdiri işte. Birden ben karşısına çıkıverdim. Rüyasında da beni görünce sıçrıyor diye düşünüyorum.”