Sahilinde yüzlerce yazlık evin bulunduğu Atakent Beldesi'nde, yıllardır süren imar uygulamaları kapsamında yolsuzluk ve rüşvet alındığı yönünde Silifke Kaymakamlığı'na yapılan şikayet üzerine Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Savcılığın yaptığı ön inceleme ardından Mersin ve Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince dün akşam saatlerinde önceden belirlenen adreslere baskın yapıldı.

Operasyonda Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, Belediye Meclis üyesi Osman Ünlü, iş adamı Ali Özal, galerici Ferhat Dursun, Harita Mühendisi Baki Uysal, Belediye Fen İşleri Müdürü Sibel Kurt, Şehir Plancısı Adnan Taftaf, müteahhitler Erdoğan Özbağ, Kubilay Öztürk ve Memduh Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Belediyede yapılan aramada imar dosyaları ve uygulamaları ile ilgili belgelere el koydu. Gözaltına alınan şüpheliler, geniş güvenlik önlemi altında Silifke Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

ESKİ BAŞKAN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Atakent Belde Belediye'nin DYP'li Başkanı Fevzi Doğan, 2005'te uğradığı bombalı saldırı sonucu ölmüştü, 2004'te yapılan yerel seçimlerde üçüncü kez başkanlık koltuğuna oturunca bölgede var olduğunu ileri sürdüğü hırsızlık ve fuhuş mafyasıyla mücadele başlatan Fevzi Doğan, kumsalda inşa edilen kaçak, imara aykırı ve fuhuş bataklığına dönüştürüldüğünü ileri sürdüğü 10 gazino ve barı yıktırmıştı. Doğan'ın katilleri bugüne kadar yakalanamadı.