Şandır, TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ile düzenlendiği basın toplantısında, yasalaşan "Torba Tasarı"yı değerlendirdi.
Yasanın, AK Parti'nin seçime giderken başaramadıklarını, eksik yaptıklarını milletin gözünden kaçırma amacıyla tasarlandığını öne süren Şandır, "Tasarıya 'evet' oyu verdik ancak bu yasanın hukuki meşruiyeti yoktur ve şekil şartı yerine getirilmemiştir. 'Torba Yasa', ne bulunursa içine doldurulan hırsız torbasına dönüşmüştür. Yasa ile nimet-külfet dengesini bozmak suretiyle toplumsal barışa zarar verilmiştir, eksik, yanlış bir yasadır. Sayın Cumhurbaşkanı'nın dikkatine bu bilgileri sunuyoruz" diye konuştu.
Şandır, yasanın, "Devlet ile millet arasında hesaba oturma, helalleşme yasası" olduğunu belirterek "Ancak milletin büyük kısmının masanın dışında kaldığını" ifade etti.
Yasanın, "seçim rüşveti" olarak kullanılacağını ileri süren Şandır, "Milletin cebinde olanı da alma yasasıdır. Samimi ve dürüst değiller. Ayrıca, verilen o kadar söze rağmen kadına yönelik hiçbir düzenleme yapılmamıştır. İşçilerin aleyhine olan düzenlemeler, muhalefetin uyarıları ve sendikaların tepkisi üzerine son dakikada tekriri müzakere yapılarak tasarıdan çıkarılmıştır" dedi.
Yüksek yargıya gidecekler mi?
Şandır, açıklamasının ardından soruları yanıtladı.
Bir gazetecinin, "Yasayı, Anayasa Mahkemesi'ne götürmeyi düşünüyormusunuz" sorusuna Şandır, "MHP'nin, Anayasa Mahkemesi'ne müracaat için sayısal çoğunluğu yetmemektedir ama ana muhalefet partisi öyle bir talep getirirse partimizin yetkili kurulları meseleyi değerlendirecektir" yanıtını verdi.
"Bunca eleştirdiğiniz bir tasarıya, 'evet' oyu verdiğinizi söylüyorsunuz. Bu bir çelişki değil mi" sorusu üzerine Şandır, "Bizim yaklaşımımız şudur; bir yasa düzenlemesiyle bir tek insanımızın bile acısına çare, çözüm üretiliyorsa biz ona bigane kalamayız. Bu yasaya yaklaşımımız bus ebepledir ama burada önemli düzenlemeler de yapılmıştır. Bu düzenlemelerde bizimde emeğimiz, katkımız vardır. Bu yasanın çıkıp, sorun içerisinde kıvranan vatandaşlarımızın dertlerine çözüm üretilmesine katkı vermek hassasiyetiyle 'evet' oyu verdik ama doğruları söylemekten de geri durmamamız gerekiyor" diye konuştu.
internethaber.