MHP bir iddia ortaya attı Ankara karıştı. İddialara göre Erdoğan, yerel seçimlerde çok istemesine rağmen Beypazarı'nı alamadı, bunun üzerine Bakan Atalay bir takım beldelerde seçilmiş başkanı MHP'den istifaya zorladı.
İşte MHP Beypazarı İlçe Başkanı Ahmet Uzunoğlu'nun bu iddialarına dün akşam saatlerinde Bakan Atalay'dan yalanlama geldi ve Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp'in MHP'den istifa ederek AK Parti'ye katılmasıyla ilgili iddialarının tamamen hayal ürünü olduğunu bildirdi. 
 
İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince yapılan yazılı açıklamada, bazı yayın organlarında, MHP Beypazarı İlçe Başkanı Ahmet Uzunoğlu tarafından, Beypazarı Belediye Başkanı Özalp'in AK Parti'ye katılmasıyla ilgili Atalay'ı hedef alan, gerçeği yansıtmayan, tamamen hayal ürünü açıklamalar yapıldığının görüldüğü belirtildi.
Atalay hakkında ileri sürülen ''seviyesiz iddiaların tümüyle yalan ve iftira olduğu'' kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
''Kaldı ki, dürüst bir belediye başkanı olduğuna inanılan Cengiz Özalp bu tür bir ifadesinin ve beyanının kesinlikle söz konusu olmadığını bildirmiştir. Bu çirkin iftirayı atanların gerçekleri dürüstçe itiraf ederek, kamuoyuna gerekli açıklamaları yapmaları beklenmektedir. Aksi takdirde bu seviyesiz iddia ve isnatlarda bulunanlar hakkında tüm yasal yollara başvurulacağından kimsenin şüphesi olmasın.''
MHP'YE GÖRE BAŞKAN TEHDİT EDİLDİ
MHP İlçe Başkanı Ahmet Uzunoğlu, Ankara'da çok konuşulacak bir iddiayı gündeme attı ve Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp'in AK Parti'ye geçmesi için Bakan Atalay'ın baskı yaptığını iddia etti.
Başkan Özalp'in AK Parti'ye geçiş süreci boyunca hiç kimseye bilgi vermediğini ve bu durumu son güne kadar sakladığını da belirten MHP İlçe Başkanı Uzunoğlu, açıklamasında şu iddialarda bulundu: 
"Belediye Başkanı Cengiz Özalp AK Parti'ye geçmeden bir gün önce, belediye meclis üyelerini saat 10.30'da acil toplantıya çağırarak, 'İçişleri Bakanımız Sayın Beşir Atalay bu gece beni sabah saat 04.00'e kadar İçişleri Bakanlığı'nın üç kat altında tutarak, üniversite yıllarımdan bu güne geçmişimle ilgili önüme bir takım belgeler koydu. 
Aile hayatımın biteceğini düşünerek bana bir kağıt imzalattılar. İnanın intiharı düşündüm, eşim ilaçları sakladı. Psikolojim yerinde değil. Onun için sizlerle konuşuyorum. Sizlerden gördüğüm destek üzerine şimdi Salih Kapusuz'u arayıp o kağıtları yırtmasını söyleyeceğim. Telefonlarımı kapattım. Bu saatten sonra AK Parti'ye geçmeyeceğim konusunda namus, şeref sözü veriyorum' diye açıklama yapmıştır.
Gecenin geç saatlerine kadar iki meclis üyemiz yanında bulunmuş, onlara da söz vererek, çocuklarının üzerine yemin etmiştir. Bunlara rağmen yaklaşık 7-8 saat sonra nedenini bilmediğimiz bir şekilde AK Parti'ye katılmıştır. Bu durum kendisinin her zaman arkasında olmuş olan milliyetçi camiayı üzmüş, mağdur durumuna düşürmüştür. Kendisini esefle kınıyoruz."
internethaber