MHP seçim hazırlıklarını değerlendirmek ve milletvekili aday adaylığı ile ilgili koşuları belirlemek üzere yarın Merkez Yönetim Kurulu'nu topluyor.
Toplantıda aday adaylığı için alınacak ücret, aday belirlemede uygulanacak yöntemin önseçim mi yoksa merkez yoklaması mı olacağı gibi konular belirlenecek. 2007 seçimlerinde kadın aday adaylarından başvuru ücreti almayan MHP, yine aynı yöntemi benimseyecek.
Kadınlardan yine ücret alınmayarak yüksek katılım sağlanması, genç adaylardan ise cüzi bir ücret alınması düşünülüyor. Ancak son kararı yetkili kurul olan MYK verecek.
KÜRTÇE TANITIM YAPILMAYACAK
Henüz süreç başlamamasına rağmen bürokrasiden spora kadar birçok alandan aday adayı olmak isteyenler parti ile temasa geçti. Aday yapılıp yapılmayacağı önceden öğrenmek isteyen bürokratlar, alacakları sinyale göre istifa etmek için nabız yokluyor.
Yarın yapılacak toplantıda seçim için kullanılacak bütçe de şekillendirilecek. Seçim bütçesi MYK'ya sunulacak. Bütçe içinde billboardlar ve medyada yayınlanacak ilanlar da yer alıyor. Ancak ilanlarda hangi bölgede olursa olsun Türkçe dışında bir dil kullanılmayacağı öğrenildi.
Yasa değişikliği ile Türkçe dışındaki dillerde ilan verme imkanı getirilmesine rağmen, MHP yalnızca Türkçe ilan ve reklam verecek. Bu kapsamda Kürtçe yayın yapan TRT 6'ya da ilan ve reklam verilmeyecek.
internethaber