Milletvekili aday listesini YSK'ya teslim etmek için geri sayım başlarken MHP'de de hummalı bir çalışma var. Balyoz sanığı Engin Alan'ın adaylığıyla ilgili krizin sürdüğü MHP'de Bahçeli'yle liderlik mücadelesi veren Koray Aydın ve Ümit Özdağ'ın da listeye girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bahçeli'nin Başdanışmanı Prof. Dr. Zühal Topal Cafoğlu, Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Doğunun Başbuğ"u olarak bilinen Yılma Durak, Bahçeli'nin özel kalem müdürü Ömer Karakaş da adaylığına kesin gözüyle bakılan isimler.

2 bin kadar aday adayının başvuru yaptığı MHP'de internet üzerinden "genişletilmiş teşkilat yoklaması" yapıldı. Bu çalışmanın raporu Bahçeli'ye sunuldu. Bahçeli listelerin YSK'ya teslim edileceği günün öncesi kurmaylarıyla kampa girdi.

Kulislerde MHP'de en çok sıkıntı yaratan adayın Öcalan'ı İmralı'ya getiren Emekli Korgeneral, Balyoz Davası sanığı Engin Alan olduğu konuşuluyor. MYK üyesi Mansur Yavaş'ın rest çekmesine neden olan Alan'la ilgili verilecek karar merak konusu.

MHP'nin aday listesinde eski DYP ve DP kökenli bazı isimlere de yer vermesi bekleniyor. Başkent Üniversitesi'nin genel koordinatörlüğünü yapan eski DYP'li Ali Uzun ve eski Maliye Bakanı Sümer Oral'ın aday gösterilmesi bekleniyor.

ÖZDAĞ VE AYDIN LİSTEDE

Bahçeli ile liderlik kavgası veren ancak seçim öncesi Bahçeli'nin bizzat davetiyle partiye geri dönen Koray Aydın ile Prof. Dr. Ümit Özdağ'a aday listesinde yer verilmesi bekleniyor. Özdağ'ın İstanbul'dan Aydın'ın ise Ankara'dan aday gösterilebileceği kaydediliyor.

LİSTEDE OLASI İSİMLER


MHP'nin aday listesinde yer alması beklenen diğer isimler şöyle:

Bahçeli'nin Başdanışmanı Prof. Dr. Zühal Topal Cafoğlu, Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Doğunun Başbuğ"u olarak bilinen Yılma Durak, Bahçeli'nin özel kalem müdürü Ömer Karakaş, MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural, Mehmet Şandır, Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, Alparslan Türkeş'in oğlu Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Genel Sekreter Cihan Paçacı, eski ANAP'lı bakan Adnan Kahveci'nin oğlu Cihan Kahveci, Türkiye Kamu Sen Başkanı Bircan Akyıldız, Ankara il Emniyet Müdürü Cevdet Saral.