Çok sayıda merkez sağ siyasetçi bugünkü törenle MHP rozetini yakasına takacak. Bu isimler arasında eski AKP’li Bakan Murat Başesgioğlu ile geçtiğimiz hafta AKP’den istifa eden Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç de bulunuyor.
 DYP’nin ünlü ismi Bahattin Şeker’e de Bahçeli MHP rozetini bugün takacak. MHP’nin seçim bildirgesinden bazı başlıklar şöyle:
DARGELİRLİYE HİLAL KARTI
İşsizler, dargelirliler, yardıma muhtaç olanlar, engelliler, ev kadınları gibi kesimler, sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınacak. Bu kesimlere ‘Hilal Kart’ dağıtılarak ücretsiz olarak sağlıktan, gıdaya kadar bir çok yardımı alabilmeleri sağlanacak. Engelli vatandaşların istihdamı için yeni yasalar çıkarılacak.
 AİLEDEN BİR KİŞİYE SİGORTA
Ailede çalışan hiç kimse yoksa bir kişiye devlet sigorta yapacak ve sosyal güvence sağlayacak. Ailenin tümü bu şekilde korunmuş olacak. Ayrıca tümü işsiz olan aileden bir kişiye maaş bağlanacak.
ŞEHİT BABASINA İŞ
Şehit ailelerine koruma planı hayata geçirilecek. Şehit ailesinin sosyal güvencesi yoksa, sosyal güvence kapsamına alınacak. Şehit yakınına iş hakkı, “şehit babası ve annesini” de kapsayacak şekilde genişletilecek.
VERGİYE İNDİRİM
Akaryakıt başta olmak üzere vatandaşın belini büken vergilerin tamamına yakını indirilirken, dolaylı vergilerin kaldırılacağı vaat edilecek.
TEK DİL
Türkçe’nin “tek resmi dil” ve bütünlüğün simgesi olduğu seçim bildirgesinde de altı çizilecek.
Bahçeli, bugün AKP’den ayrılan Murat Başesgioğlu ve Yusuf Ziye İrbeç’e MHP rozetini takacak.
.internethaber.