Üst üste 3’üncü kez seçim kazandığına tanık olduklarını ifade eden Obama, başarı dileğinde bulundu. İki ülke arasındaki mevcut iyi ve güçlü ilişkileri, bundan sonra daha da güçlendirmeyi umduğunu ifade eden Obama’ya, Erdoğan, iyi dileklerinden dolayı teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan, ABD’deki Demokratlar’ın da seçim kampanyasına başladığını ifade ederek Obama’ya kampanyada başarı diledi. Bu arada, seyahatte olan Obama’nın Başbakan Erdoğan’ı, başkanlık uçağı “Air Force One”dan aradığı belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de tebrik mesajında şöyle dedi: “Ankara’ya şubat ayında yaptığım ziyaret sırasındaki görüşmelerimizde, bütün alanlarda ortak işbirliğini güçlendirme irademizi, bölgesel ve uluslararası alanda önemli konularda görüş alışverişinde bulunma arzumuzu teyit etmiştik. Fransa, önemli ortağı ve müttefiki Türkiye ile bölgenin istikrarı ve refahı için birlikte çalışmayı arzu etmektedir.” Almanya Şansölyesi Angela Merkel ise “Ülkenizin gelişmesi için siyasi ve ekonomik olarak her zaman gerekli enerjiyi verdiniz. Bu politikalarınızın devamını diler, ortaklaşa çalışmalarımızı sürdürmeyi umarım” dedi.