İbrahim Fırtına ve Özden Örnek tarafından hazırlanan 21 Şubat 2003 tarihli belgeye göre, darbe planı çerçevesinde başkent operasyonları "Hava soğuk güvercinleri uçurmayın" parolası ile başlayacaktı
5-7 Mart 2003 tarihlerinde gerçekleşen darbe planı seminerinden tam iki hafta önce 21 Şubat 2003'te hazırlanan bir belgede sıkıyönetim ilan edilmesi ile birlikte Başkent'te gerçekleştirilecek darbe planı stratejisinin belirlendiği ortaya çıktı.
HAVA SOĞUK GÜVERCİNLERİ UÇURMAYIN
Buna göre Ankara operasyonları "Hava soğuk güvercinleri uçurmayın" parolası ile gerçekleştirilecekti. Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Dönemin Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ile Donanma Komutanı Oramiral Özden Örnek tarafından hazırlanan 21 Şubat tarihli belgede sıkıyönetim öncesinde çalışma gruplarının belirlendiği ifade edilerek, "Söz konusu çalışma grupları tarafından müzahir personelden sıkıyönetim ilanına müteakip, ülke sathında kamu görevlerini devralacak personel listesinin oluşturulması" nın tamamlandığı belirtiliyor. Balyoz davasının bir numaraları sanığı ve dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan'a gönderilen "çok gizli" uyarı notlu belgeye göre darbenin gerçekleşmesi ile birlikte Ankara'daki tutuklamalar Balyoz Darbe Planı'nın Ankara Birlik Komutanı Tümamiral Feyyaz Öğütçü komutasındaki ekipler tarafından gerçekleştirecek.
SİVİLLER GÜVERCİNLİK ÜSSÜ'NE
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli tarafından yapılacak tutuklamalar Ankara Birlik Komutanı Tüma. Ögütçü'nün başkanlığında Tuğamiral Kadir Sağdıç, Albaylar Soner Polat, Semih Çetin, Fatih Ilgar, Yarbaylar Okan Kırçiçek, Aziz Çakmak, Meftun Hırac ile binbaşı Barbaros Büyüksağnak tarafından uygulanacak. Darbenin Ankara planına göre Cumhurbaşkanı Ahmet Sezer'den görevine devam etmesi istenecek. Ankara ayağındaki tutuklamalar "Hava soğuk güvercinleri uçurmayın" parolası ile başlayacak.
Bu çerçevede dönemin Başbakanı Gül, AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri ile üst düzey bürokratlar gözaltına alındıktan sonra Güvercinlik Üssü'ne götürülecek. Siviller 1-2 haftalık ve bir alıkonulma süresinden sonra belirlenecek bir cezaevine nakledilecek.
DARBE KARŞITI KOMUTANLAR ETİMESGUT'TA TUTULACAK
 Darbeye karşı durumda olan başta dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Cumhur Asparuk gibi isimler isi Etimesgut'ta tutulacak.
Darbe sırasında sağlık şartlarının ağırlaşması halinde Etimesgut'daki Hava Hastanesi birinci derece hastane olarak hizmet verecek.
EŞ VE ÇOCUKLARA GÖZ HAPSİ
Plana göre tutuklanacak sivil, asker kişilerden önemli isimlerin eşleri ve çocukları belirlenecek bir orduevinde bir süre alıkonacak. Daha sonra bu isimler serbest bırakılacak ve gözetim altında tutulacak. Bu isimlerin Ankara dışına çıkmalarına izin verilmeyecek.
internethaber.