Son olarak hakkındaki iddialara ilişkin savunma yerine zehir gibi bir mektupla cevap veren ve Balgat yönetimini yerden yere vuran Ongun'a bu ihraçla birlikte AK Parti yolları da açılmış oldu.


MHP'li Ramiz Ongun, yetki verilmediği halde basına beyanda bulunduğu ve parti yöneticilerini kamuoyu önünde suçladığı gerekçesiyle partisinden ihraç edildi.

REFERANDUMUN İNTİKAMI ALINDI

Ramiz Ongun, MHP'den ihraç edildi. Kararı değerlendiren Ongun, MHP'nin referandumun intikamını aldığını savunarak, "Verilen talimat doğrultusunda 4-5 ay önce başlatılan operasyon Ankara İl Disiplin Kurulu tarafından neticelendirildi" dedi.

MHP İl Disiplin Kurulu'nca verilen kararda, Ongun'un yetki verilmediği halde basına beyanda bulunduğu, parti içinde demokratik ve medeni ölçüler içinde halledilmesi gereken meseleleri kamuoyu ile paylaştığı belirtildi. Ongun'un parti yöneticilerini kamuoyu önünde açıkça suçlayarak tartışma ve polemik konusu yaptığı belirtilen kararda, şu ifadelere yer verildi:

"MHP'YE ZARAR VERDİ"

"Partimizin birlik ve beraberliğini ciddi bir şekilde bozmak amacıyla Genel Başkana ve parti organlarına karşı ağır disiplinsizlik suçu işlediği ve manevi şahsiyetlerini rencide ettiği patimiz faaliyetlerini önemli bir şekilde aksattığı gelişmesine engel olduğu ve başka kişileri de bu yönde ikna ve teşvik ettiği, üyelikten kaynaklanan haklarını kötüye kullanmak suretiyle kasten MHPye zarar verdiği anlaşılmış olmakla beraber parti tüzüğüne aykırı hareket ettiği kanat ve sonucu varılmıştır."

Kararı değerlendiren Ongun, MHP'nin referandumun intikamını aldığını savundu. Ongun, açıklamasında "Verilen talimat doğrultusunda 4-5 ay önce başlatılan operasyon Ankara İl Disiplin Kurulu tarafından neticelendirildi. Yapılan itiraza cevapsız kalındı. MHP Genel Merkezinin organize ettiği Ongun hakkında yapılan spekülasyonlar kampanyası bu ihraç operasyonunu gizlemeye yönelik bir entrika olarak kaldı. Bu davranış Ülkücü camiada "MHP'den gitme ama MHP'ye de gelme" anlayışı var şeklinde değerlendirildi" dedi.