MHP’deki kaset krizinden rahatsızlık duyduğunu söyleyen Topçu, ülkücü kesime çağrıda bulundu: "Ülkücüler bir partinin altına sığmayacak kadar büyük camia. Yeni bir gövde, yeni bir baş belirleyip sancak başı diyelim..."

Kaset skandallarıyla sarsılan MHP'nin ardından gözler BBP'ye çevrildi. MHP'lileri BBP çatısı altına çağıran Topçu, BUGÜN’ün sorularını merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun medfun olduğu Taceddin Dergahı’nda cevaplandırdı. Seda Şimşek sordu, Topçu cevapladı.

Ülkücü kimliğinizle bu yaşananları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Rahatsızlık duyuyorum. Milletin kahir ekseriyeti bunu tasvip etmiyor ben de tasvip etmiyorum. Ülkücü vicdanım bunu kabul etmiyor. Bu fiilleri işleyenler partinin üst yönetiminde görev almış kişiler, zaten o partiyle ilgili konuşulmasının nedeni de bu. Ama milliyetçiler bir partinin altına sığmayacak kadar büyük bir camia. Kişilerin yaptığı camiayı bağlamaz.

Ülkücüler bu sıkıntılı durumdan nasıl bir çıkış yolu bulabilir?

Türk-İslam ülkücülerinin, Turan davası olanların, “önce ahlâk ve iman” diyenlerin, “Türklük gurur ve şuuru, İslamahlâk ve fazileti” diyenlerin, “bayrak inmesin, ezan dinmesin” diye mücadele veren ve bumücadele neticesinde yusufiyelere doldurulan, vurulan, çile çeken alperenlerin tek adresi Yazıcıoğlu’nun emaneti BBP’dir. Zilletten çıkış yolu bu adrestir. Ramiz Ongun, Muharrem Şemsek, Sami Bal, Ali Batman, Selahattin Sarı, Hasan Çağlayan’a çağrıda bulunuyorum. Hepsinin adresi BBP’dir. Gelecekler, fikri müdri kimizi ortaya koyacağız, yeni bir gövde, yeni bir baş belirleyeceğiz, yeniden “sancak başı” diyeceğiz.

Her evin ikinci partisi


Sizin ilk seçiminiz. Barajın altında kalmasına kesin gözüyle bakılan bir partinin genel başkanı olarak kendinizi nasıl motive ediyorsunuz?

BBP her evin ikinci partisi. Oy oranının en az 10 katı sevgi alanı var ve denenmemiş bir parti. Millet bugüne kadar sevdi ama denemedi. Seçimlerde milletin sevgisini sandığa yansıtacağına ve yüzde 10,7 gibi bir oranda oy alacağımızı düşünüyorum.