Üçer, "Haddinizi bilin, hakim de olsanız, savcı da olsanız, buradan net olarak sesleniyorum. Eğer biz kendi ükemizde, kendi ilimizde, kendi köyümüzde rahat dolaşamıyorsak, burada dolaşmayı, valiye de yasaklarız, savcıya da yasaklarız, başbakana da yasaklarız. Bu halkın kendini savunma hakkı vardır. Meşru müdafa hakkı vardır. Valiye sesleniyorum. Vali haddini bil. Yoksa bu halkla birlikte sana haddini bildiririz" dedi.
BDP İl Binası önünde, aralarında BDP'li belediye başkanları ve yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 100 kişi toplandı. Burada, hakkında tutuklama kararı bulunan ve dün Erciş İlçesi'ne giderken gözaltına alınıp tutuklanan BDP'li İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı'nın tutuklanması protesto etmek için basın açıklaması yapıldı. İl Başkanı Cüneyt Caniş'in konuşmasının ardından mikrofonu BDP Van Milletvekili Özdal Üçer aldı. Üçer, valiye, savcılara, hakimlere ve başbakana tehditler savurdu. Halkın meşru müdafa hakkının bulunduğunu belirten Milletvekili Üçer, hukuksuz saldırıların böyle sürmesi halinde en sert şekilde karşılık verileceğini söyledi.
BAŞBAKANA VALİYE SAVCIYA DOLAŞMAYI YASAKLARIZ
Semira Varlı'nın gözaltına alınması sonrası rencide edildiğini iddia eden Üçer, tutuklamaların hukuksuz olduğunu ileri sürdü. Üçer, "Varlı, Savcının talimatıyla gün boyu sanki illegal bir örgütün temsilcisiymiş gibi takip edilerek, gözaltına alındığında hakaret edilerek dalga geçerek yanındaki arkadaşlarla kişiliğini zedeleyecek tavır ve tutumlar sergileyerek gözaltına alınarak, asılsız bir ihbarla alınarak cezaevine götürüldü" diye konuştu.
BDP Van Milletvekili Üçer kendilerini rencide edenleri, rencide edeceklerini belirterek şöyle konuştu:
"Buradan sesleniyorum. ister hakim olsun, ister savcı, ister vali olsun ister başbakan. Bu halkla dalga geçmeye, bu halka haksızlık etmeye, bu halkı rencide etmeye kalkışırsanız bu halk sizi rencide edecektir. Haddinizi bilin, hakim de olsanız, savcı da olsanız, buradan net olarak sesleniyorum. Eğer biz kendi ülkemizde, kendi ilimizde, kendi köyümüzde, muhtarı, il genel meclisi, milletvekili, parti çalışanı, öğrencisi emekçisi, esnafı rahat dolaşamıyorsak, burada dolaşmayı valiye de yasaklarız, savcıya da yasaklarız, başbakana da yasaklarız. AKP'nin milletvekillerine sesleniyorum. Başbakana sesleniyorum. Derhal bu hukuksuz ve adaletsiz saldırıları geri çekin. Şu an tutuklu olan bütün arkadaşlarımız serbest kalmalı. Eğer Kürt halkının kurumlarına, siyasi partisine, siyasi temsilcilerine, belediye başkanlarına yönelik bu insanlık dışı saldırılar böyle devam ederse en sert şekilde tepkisini alırsınız."
Üçer, BDP'lilere yönelik hukuksuz, mesnetsiz, vicdansız saldırılar yanıtsız kalmayacağını da belirterek, "Bu halk demokratik tepkisini en sert şekilde dile getirecektir. Bugün bu halkın değerlerine saygı duymayana bu halk bundan sonra asla saygı duymayacaktır. Buradan net olarak sesleniyorum. Başbakana AKP milletvekillerine AKP'nin bütün seçilmişlerine sesleniyorum. Eğer biz Van'da rahat dolaşmıyorsak siz rahat nefes almayacak ve dolaşmayacaksınız. Emniyet müdürüne sesleniyorum. Yeter artık. Yıllardır görev yetkisini kötüye kullanan polislerin şiddetine maruz kaldık. Bu halkın kendini savunma hakkı vardır. Meşru müdafa hakkı vardır. Haddinizi bilin. Valiye sesleniyorum. Vali haddini bil. Yoksa bu halkla birlikte sana haddini bildiririz" dedi.
Maynet haber