İngiliz kanalı BBC, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatına ilişkin bir belgesel hazırladığı öğrenildi. Haziran ayında yapılacak seçimlerden önce yayınlanması planlanan belgeselde, Erdoğan’ın iç politikada elde ettiği başarıların yanı sıra, Ortadoğu ve dış siyasetteki etkinliği anlatılacak.
Daha önce İngiliz Monocle Dergisi tarafından dünyanın en başarılı 5’nci lideri seçilen Başbakan Erdoğan, şimdi de BBC kanalının yakın markajına girdi. Erdoğan ile ilgili belgesel hazırlığında olan kanal, Başbakan’ın ve AK Parti hükümetinin son dönem politikalarına mercek tutacak. Son olarak 12 Eylül referandumunda Erdoğan’ın mitinglerinden görüntüler alan BBC ekipleri, Türkiye’nin gündemindeki konulara Başbakan’ın yaklaşımları, halka verilen mesajlar, muhalefete yönelik eleştiriler ve Başbakan’ın sıklıkla vurguladığı ekonomideki gelişmelere dikkat çekecek. Erdoğan’ın bir portresi formatında hazırlanması planlanan belgeselin bu yılın Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler öncesi yayınlanması öngörülüyor.
7 KEZ SEÇİM KAZANAN LİDER
Belgeselde Erdoğan’ın arka arkaya en çok seçim kazanan lider olma özelliğine vurgu yapılması bekleniyor. 1994’te geldiği Belediye Başkanlığı görevinden bu yana Cumhurbaşkanı seçimi ve Anayasa değişikliği referandumu da dahil olmak üzere arka arkaya 7 seçim kazanan Erdoğan’ın Haziran seçimlerinde izleyeceği politika ve vereceği mesajlar belgeselin ana gündemini oluşturacak.
TÜRKİYE’NİN DIŞ POLİTİKA EKSENİ
Erdoğan’ın, Türkiye’nin küresel ekonomik krizden başarı ile çıkması ve elde ettiği büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmeleri ve “Dünyanın Dikkatini Çeken Türkiye” vurgusuna yer verilecek olan çalışmada, dış politikada atılan adımlar da yine Başbakan Erdoğan’ın başarıları arasında sıralanacak. Geçtiğimiz yıla damgasını vuran Eksen kayması tartışmaları, Ortadoğu ve diğer bölge ülkeleri ile yakın ilişkileri içeren dış politika yaklaşımları konusunda da Erdoğan’ın mesajlarına değinileceği öngörülüyor. Özellikle Lübnan’da yaşanan son siyasi krizde Türkiye’nin arabuluculuk rolünü üstlenmesi, İran’la batılı ülkeler arasında nükleer krizin çözülmesine yönelik çabalar ve Irak’ta hükümet kurma çalışmalarında gerçekleştirilen girişimlerin Erdoğan’ın başkanlığında AK Parti hükümetinin yürüttüğü başarılı çalışmalar olarak değerlendirilmesi bekleniyor.
internethaber