Turgay İPEK/ERZURUM, () - ALMANYA'nın Oberstdorf Kenti'nde Uluslararası Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenen Yetişkinler Artistik Buz Pateni Yarışmasında Naz Arıcı, Türkiye'ye ikinci kez altın madalya getirdi. Arıcı, "Türk halkına verdiğim sözü tuttuğum için mutluyum" dedi.
Hobi olarak 2011 yılında tanıştığı Artistik Buz Pateninde başarı kazanan Naz Arıcı, ilk olarak 18 Mayıs 2015'te Uluslararası Buz Pateni Federasyonu'nun Almanya'da düzenlediği dünya şampiyonası niteliğindeki Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Yarışması'na katıldı. Bu yarışmaya katılan ilk Türk yetişkin sporcu olan Arıcı, buzda 34.67 puanla şampiyon oldu. Arıcı'nın bu başarısıdan dolayı ilk defa 1 Mayıs 2016 tarihinde İzmir'de Türkiye Yetişkinler Şampiyonası yapıldı. Naz Arıcı burada da en yüksek puanı alarak şampiyonluk kürsüsüne çıktı.
Katıldığı şampiyonalardan iki altın madalya kazanan Naz Arıcı, Erzurum'da kampa girdi. Günde 7 saat buzda çalışan Arıcı, üçüncü yarışmadan da altın madalya alarak döneceğini söyledi. 17 Haziran 2016 tarihinde Almanya'da yapılan yarışmaya Türkiye, Amerika, İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya, Rusya, Kanada,İsviçre, Meksika, Belarus, Ukrayna ve Çek Cumhuriyeti olmak üzere 13 ülkeden toplam 36 sporcu katıldı.
HEDEF KANADA'DAKİ YARIŞMA
Naz Arıcı, Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Yarışması'nda aldığı 41.19 puanla kendi rekorunu kırdı ve üçüncü kez altın madalya kazandı. Çok zorlu dönemlerden geçmesine karşın başarılarını katlayarak yoluna devam ettiğine dikkati çeken Naz Arıcı, şunları söyledi:
"Ben içlerinde buz pateni sevgisi olan herkese bu spora yönelmelerini tavsiye ederim.  Yaşınız kaç olursa olsun başlamanızı öneririm. İnanmak başarmanın yarısıdır ve hiçbir başarı tesadüf değildir. 5 yıl gibi kısa bir sürede aldığım bu başarıyı antrenörüm Timuçin Özbükücü'ye borçluyum. Şimdi önümde Kanada'da yapılacak dünya çapında ikinci Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Yarışması var. Sponsor arayışına girdik ve bulabilirsek burada da altın madalya için yarışmaya çıkmak istiyorum."
ANTRENÖRÜ NELER SÖYLEDİ
Artistik Buz Pateni eski Türkiye Şampiyonu milli takım antrenörü, Türkiye Buz Pateni Federasyonu teknik kurul üyesi aynı zamanda uluslararası buz hokeyi federasyonu başhakemi Timuçin Özbükücü ise üç altın madalyalı öğrencisi Naz Arıcı hakkında şunları anlattı:
"Dünya'da, Türkiye'nin de söz sahibi olacağı bir dal var artık ve bunu ikinci kez aldığımız şampiyonlukla bütün dünyaya kanıtladık. Yarışmaya rakipleri Naz'ın geçen seneki birinciliğini bilerek gelmişlerdi. Antrenman seanslarımızdan sonra Naz'ın yanına gelip kareografisini çok beğendiklerini, 5 yıl gibi kısa bir sürede bu derece iyi kaydığı için kayışının kendilerine örnek olduğunu söyleyenler oldu. Kanadalı bir buz pateni takipçisi, yanımıza gelerek, geçen sene Naz'ı görüp sonrasında takip ettiğini ve 5 senede bu yere geldiği için kendine örnek aldığını, Naz başardıysa kendisinin de başarabileceğini dolayısıyla bu spora daha çok önem vereceğini söyleyerek bizi gururlandırdı. Tek amacım bu sporun ülkemizde ve dünyada hak ettiği yere gelmesidir."

FOTOĞRAFLI