Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF)’nin 2012 yılı faaliyet programında çerçevesinde Kış Gelişim Eğitim Kampı, 18- 24 Şubat arasında Erzurum’un Konaklı bölgesinde yapılacak. Kampa Türkiye’nin 33 ilinde dağcılık sporu yapan 107 kişi katılacak. Kampçılara kış dağcılığı ile ilgili ileri seviye bilgiler teorik ve pratik olarak verilecek.
TDF Başkanı Alaattin Karaca, etkinliklerini her dönemde farklı illerde yaptıklarını açıkladı. İç turizmin gelişmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Karaca, görevde bulunduğu 14 yıl içinde Erzurum'da 30 ayrı etkinliğe imza attıklarını dile getirdi.
Karaca, Erzurum’da yapılacak kampa, Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Artvin, Bitlis, Bolu, Çankırı, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Van'dan olmak üzere toplam 33 ilden 107 sporcu katılacağını bildirdi.
Ağır doğa şartlarıyla mücadele edecek olan dağcıların, beslenmelerini kendi imkanları ile sağlayacağı ve kutup tipi çadırlarda konaklayacağını bildiren Karaca, “Eğitim sonunda sınav yapılacak ve başarılı olan kursiyerler, bir sonraki aşama olan ileri seviye kar- buz eğitimi almaya hak kazanacak. Başarısız olan kursiyerler ise bir yıl sonra bu eğitimi yeniden kendi olanakları ile alacaklar.” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha