Şike soruşturmasında, Fenerbahçe`nin şampiyonluk virajını döndüğü 30`uncu haftada oynanan 5-3`lük Buca maçı da inceleniyor. Sarı-Lacivertlilerin 3-1 geriden gelip ikinci yarıda 4 gol atarak kazandığı maç öncesi yaşananlara ilişkin kareler soruşturma dosyasında yer alıyor.

Bugün gazetelere yansıyan iddiaya göre, maçtan bir gün önce Cemil Turan, menajerler Abdullah Başak ve Aziz Yıldırım`a yakınlığıyla bilinen Ali Kıratlı Bucaspor`lu Musa Aydın`a eski hocası Bülent Uygun aracılığıyla ulaşmaya çalışmış. Düşme potasında, Bucaspor`la çekişen Sivasspor`un yöneticisi Ahmet Çelebi de Buca`nın maçı kaybetmesi için oyuncu Onur Tuncer`le irtibat kurmayı denemiş. Sivas Başkanı Mecnun Odyakmaz`ın ise Yıldırım`a yakın isimlerden Bülent İşcan ile irtibatta olduğu öne sürülüyor. Polis kamerasına takılan görüntülere göre, bu kişiler 23 Nisan`da İzmir Alsancak`taki Deniz Restoran`da bir araya geldi.

20.20`de başlayan yemek 21.05`te bitti. Grup masadan birlikte ayrıldı. Görüntülere göre 5 kişi Fenerbahçe`nin maç saatine kadar konakladığı otele giriyor. Yıldırım`ın cezası nedeniyle otelde izlediği maçın ardından bu kişilerin otel önünde konuştuğu da kayıtlarda yer alıyor.

`RAHAT OL, ALACAĞIZ MAÇI`
Polis fezlekesinde Fenerbahçeli yöneticiler ile menajerler arasında Bucaspor-Fenerbahçe maçının devre arasında ve sonrasında yapılan telefon konuşmalarının detayları da yer aldı. İddiaya göre, planlanmayan şekilde Fenerbahçe`nin ilk yarıyı 2-1 geride kapatması üzerine bağlantıları yaptığı öne sürülen menajer Abdullah Başak`ı Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu aradı. Başak telefonda, "Abi sıfırız ya. Buca gibi takımdan iki gol yiyoruz. 3`üncü gölü de yüzde 100 adam karşı karşıya Volkan`a vurdu yani" diyor. Ekşioğlu ise "Apo dua mua et, bir şeyler yapın hadi oğlum ya" şeklinde konuşuyor. Bunun üzerine Başak, "Alacağız maçı İlhan abi, rahat ol İlhan abi" diye cevap veriyor. Bu konuşmanın ardından Fenerbahçe 3-1 geriye düştüğü maçı 3-5 kazanıyor. Bunun üzerine menajer Başak`ı arayan Ekşioğlu, "Alnından öpüyorum seni alnından" diye seviniyor.

ESKİŞEHİR MAÇLARI

İddialar arasında Ali Kıratlı adlı kişinin Eskişehirspor-Fenerbahçe ve Eskişehir-Trabzonspor maçlarından önce Eskişehirspor hocası Bülent Uygun ve maçın oynandığı dönemde futbolcu olan sportif direktör Ümit Karan`a verilmek üzere 400 bin TL gönderildiği var. Para transferinin polis kameraları tarafından kaydedildiği öne sürülüyor.

SON MAÇTAN ÖNCE
Şüphelilierden Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay, menajeri ve Fenerbahçe yöneticisi Ekşioğlu`nun şampiyonunun belirleneceği son maçtan önce şike için anlaştıkları ileri sürülüyor. Korcan Çelikay`ın Fenerbahçe`nin Sivasspor`u 4-3 yendiği ligin son maçından önce kendisine para teklifi yapıldığını ve bu parayı menajerinin aldığını söylediği iddia ediliyor.

Maçta önce menajerine 55 bin Euro ve maçtan sonra bir spor otomobil verildiğini söyleyen kaleci Korcan Çelikay, menajerinin arabayı kardeşinin üzerine gösterdiği ve Ekşioğlu`ndan aldığı parayı kendisine vermediğini iddia etti.

Ekşioğlu, Korcan Çelikay ve menajeri arasında geçen telefon konuşmaları ve fiziki takip sırasında çekilen fotoğrafların da sorgu sırasında şüphelilerin önüne konulduğu belirtiliyor

Bir başka iddia da Fenerbahçe asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile ilgili. Mosturoğlu`nun futbol menajerliği ile ilgili UEFA`dan gelen soruları yakın çevresine sızdırdığı öne sürülüyor.