Adana 5 Ocak Stadı’nda oynanan mücadelede turuncu-beyazlı takıma galibiyeti getiren golleri 45. dakikada Fahri Tatan, 53. dakikada Emre Aktaş ve 69. ile 90. dakikalarda Etame kaydetti. İzmir’in siyah-beyazlı temsilcisinin tek golünü ise 65. dakikada Mehmet Şen attı. Mücadelenin 57. dakikasında Altaylı Özkan kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Altay bu mücadele sonrasında 31 puanla 16. sırada kalarak Diyarbakırspor ile birlikte 2. Lig’e düşen 2. takım oldu. Adanaspor ise ligi 37 puanla 12. sırada tamamladı.

 EFSANENİN ÇÖKÜŞÜ

Süper Lig'de 41 sezon yer alarak, ligde en fazla mücadele eden takımlar içinde 6. sırada bulunan Altay, şu ana kadar Süper Lig'den uzak kaldığı 12 sezonda da mücadelesini Süper Lig'in bir alt kategorisinde sürdürmüştü. Süper Lig'e veda ettiği 2002-2003'ten bu yana lige dönme mücadelesi veren ancak 4 kez play-off oynamasına rağmen Süper Lig'e yükselme şansını değerlendiremeyen Altay, play-off oynadığı 2005-2006'da finalde Sakaryaspor'a, 2006-2007'de de yine finalde Kasımpaşa'ya yenilmişti. Altay, 2008-2009'da da play-off ilk maçında Kasımpaşa'ya yenilerek elenmiş, geçen sezon ise Yükselme Grubu maçlarında, son maçta Konyaspor'la berabere kalarak Süper Lig biletini kaçırmıştı. Bank Asya 1. Lig'e veda eden siyah beyazlı ekip, 2011-2012 sezonunda ilk defa Spor Toto 2. Lig'de mücadele edecek.

OLAYLI KARŞILAMA

Bank Asya 1. Lig'in son haftasında Adanaspor'a 4-1 yenilerek tarihinde ilk kez 2. Lig'e düşen Altay'da taraftarlar, İzmir'e dönüşte yönetim ve futbolculara tepki gösterdi.  Adana Havaalanı'nda 20 kişilik bir grup, uçağa binmeyi bekleyen siyah-beyazlı kafileyi uzun süre protesto etti. Havaalanı polisinin müdahalesiyle Altaylılar, İzmir uçağına sorunsuz bindi. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda da bir grup taraftarın beklediği haberi gelince siyah-beyazlı kafile, normal kapı yerine VIP'den çıkarıldı. Bunun üzerine öfteli grup, Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'nin önünde, küme düşen futbolcuları ve yönetime tepkilerini gösterdi. Çevik kuvvet, taraftarlara müdahale ederek olayların büyümesini önledi.

SEVİNÇTEN FENALAŞTI


Maçın bitiş düdüğünün ardından şeref tribününde maçı izleyen eski Altaylı eski yönetici Ömer Hızlıok rahatsızlandı. Hızlıok, ambulansla Dr. Aşkın Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Maçı izlemek için İzmir'den 5 otobüs ile Adana'ya gelen Altaylılar yoğun güvenlik önlemleri altında müsabaka başladıktan sonra stada alındı. Maçın devre arasında Altay'lı taraftarların bulunduğu bölümde gerginlik yaşandı. Gerginlik sırasında bazı koltukların kırıldığı görüldü. Altaylı taraftarlar, maçın bitmesini beklemeden geldikleri otobüslerle İzmir'e gitmek üzere hareket ettiler. Öte yandan, maçın bitiş düdüğü ile Altaylı futbolcu ve yöneticiler büyük üzüntü yaşadı. Bazı futbolcuların uzun süre saha ortasında kalıp ağladıkları görüldü. Atlaylı futbolcular daha sonra takım otobüsüne binerken de gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

İŞTE PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ

23 MAYIS

Tavşanlı Linyitspor - Gaziantep BŞB

Orduspor - Çaykur Rizespor

 

26 MAYIS

Gaziantep BŞB - Tavşanlı Linyitspor

Çaykur Rizespor - Orduspor

 

29 MAYIS

Final

Play-off mücadeleleri 2 maç üzerinden oynanacak. Yapılan 2 maç sonrasında üstünlüğü yakalayan taraf finale yükselecek. Final mücadelesi tarafsız sahada tek maç üzerinden oynanacak.

 

BANK ASYA 1. LİG'DE SON HAFTANIN SONUÇLARI

Adanaspor 4-1 Altay

Boluspor 0-1 Kartalspor

Denizlispor 0-1 Orduspor

Giresunspor 1-1 Erciyesspor

Karşıyaka 1-1 Güngören BLD

Samsunspor 1-2 Çaykur Rizespor

Tavşanlı Linyitspor 3-3 Akhisar BLD

Diyarbakırspor 0-3 Gaziantep BŞB