ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen Altın Palet Sualtı Görüntüleme Şampiyonası ödül töreniyle sona erdi.
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Kemer'de düzenlenen şampiyonaya 30 sualtı görüntüleme sporcusu ve 30 yardımcı dalgıç katıldı. Sporcular, resifleri, sualtı mağaraları ve zengin tabiatıyla ünlü Üç Adalar açıklarında yapılan organizasyonda fotoğraf ve video kategorilerinde mücadele etti. Fotoğraf kategorisinde yarışmalar, geniş açı, modelli geniş açı, balık, makro ve konulu makro dallarında yapıldı.
Şampiyonanın ödül töreni Kemer'de bir otelde düzenlendi. Törene, TSSF Başkanı Şahin Özen, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Hasan Özak, federasyon yetkilileri ve sporcular katıldı.
TSSF Başkanı Şahin Özen, şampiyona sırasında kötü hava koşullarına rağmen başarıyla mücadele eden sporculara teşekkür etti. Şampiyonada her sene katılımcı sayısının zaman zaman düştüğünü belirten Özen, bu durumdan üzüntü duyduklarını kaydetti. Gelecek yıllarda şampiyonaya katılan sporcu sayısının artacağına inandığını kaydeden Özen, "Bu her dalgıcın yapabileceği bir spor dalı değil. Aslında 200 bini aşan dalıcımız var. Belki belgesi olmayanlarla beraber 500 bini bulur. Bunların en az 100 tanesini bir müsabakada ağırlamak hayalimiz" dedi.
Törende dereceye girenlere ödülleri verilirken, Taner Atılgan ve Cenk Ceylanoğlu elde ettikleri puanlarla Meksika'da düzenlenecek dünya şampiyonasında milli takım aday kadrosuna girmeye hak kazandı. Cem Gazivekili ise fotoğraf kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu.

FOTOĞRAFLI