Milli futbolcu, “Maicon ve Alves dünyanın en iyi sağ beki. Barcelona diye konuşuluyor ama Alves varken oraya niye gideyim’’ diye konuştu. Gökhan Gönül, kendi takımı dışında ligin bireysel anlamda en iyi yabancı oyuncusunun Beşiktaşlı Quaresma olduğunu söyledi.

“BARCELONA'DA ALVES VARKEN ORAYA NİYE GİDEYİM”

       
Gökhan Gönül, transferiyle ilgili soru üzerine, bu konularda menajerinin  görüştüğünü, net olduğu zaman kendisinin haberinin olacağını söyledi.

Transfer döneminde gazetelerde çıkan haberlerin yüzde 99'unun  gerçekleşmediğini belirten Gökhan, “Maicon ve Alves dünyanın en iyi sağ beki.  Barcelona diye konuşuluyor ama Alves varken oraya niye gideyim” diye konuştu.

Teknik direktörleri Aykut Kocaman'ın hayatında tanıdığı ender insanlardan  biri olduğunu bildiren milli futbolcu, başkan Aziz Yıldırım ile ilgili soru  üzerine, “Aziz Yıldırım'ı çok eleştiriyorlar. Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye her  şeyini adadı. Bana 'Sana ücret vermiyorum' dese 'vardır bir bildiği' derim, karşı  çıkmam” ifadesini kullandı.

Gökhan Gönül, kendi takımı dışında ligin bireysel anlamda en iyi yabancı  oyuncusunun Beşiktaşlı Quaresma olduğunu, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de  Barcelona'nın kendilerine rakip olmasını istemediğini söyledi.

Gönül, şampiyonluk yarışının zor geçtiğini  belirterek, “Her maçtan sonra 'Bu maçı alırsak şampiyonuz' diye diye son maça  kadar geldik” dedi.

NTV Spor'daki “Yüzde Yüz Futbol” programına takım arkadaşı Emre  Belözoğlu ile birlikte katılan Gökhan, ikinci yarıya başlarken, “İlk iki maçı  kazanırsak, şampiyon oluruz” diye konuştuklarını anlatarak, “Ondan sonra  Beşiktaş maçını kazanırsak, Galatasaray maçını kazanırsak diye diye son maça  geldik. Artık espriye dönüştü aramızda. 'Son maçı aldık mı şampiyonuz' dedik ve  sonunda şampiyon olduk” diye konuştu.

İkinci yarının başında Beşiktaş için “17'de 17 yapar” denildiğinde  kendisinin “Biz niye 17'de 17 yapmayalım” dediğini aktaran Gökhan,  “Galatasaray maçına Arena'ya giderken, 'beraberlik bile kötü bir sonuç değil'  diyordum. Ama 18'de 17 yaptık. Bundan sonra da ligde bu seri tekrar  yakalanabilir” ifadesini kullandı.

Gelecek sezon Türkiye Ligi'nin çok çetin geçeceğine işaret eden milli  futbolcu, “En az 4-5 takım şampiyonluğa oynayacak. Bursaspor, Gaziantepspor,  Trabzonspor, Fatih hocanın başına geçmesiyle Galatasaray, Beşiktaş say say  bitmiyor. İyi takımlar olacak, güzel mücadele izleyeceğiz” dedi.

“AYKUT HOCA BIRAKACAK MI DİYE DÜŞÜNMEDİK DEĞİL”
        
Emre ise Türkiye Kupası'nda Yeni Malatyaspor'a yenildiklerinde iyice dibe  vurduklarını belirterek, “Yeni Malatyaspor yenilgisinden sonra otobüse  bindiğimizde Pendikspor maçında da görev yapmış ağabeylerimiz o ortama  benzettiler. Maçtan sonra Aykut Kocaman bırakacak mı bırakmayacak mı diye  düşünmedik değil. Antalya'da havalimanında dışarda taraftarlar kötü karşılayacak  diye beklerken iyi karşıladılar” dedi.

Takımda inişler-çıkışlar yaşanmasıyla ilgili bir soru üzerine Emre,  “Fenerbahçe çok farklı bir camia. Ben Galatasaray'da da oynadım. Fenerbahçe hep  en üst seviyelerin, kötü anlamda da iyi anlamda da yaşandığı bir camia. Ama  başarı olduğunda da tadından yenmiyor” diye konuştu.
       
İLK TEBRİK
        
Emre Belözoğlu, Trabzonsporlu oyuncuları tebrik ettiğini, oyuncularla  aralarında bir gerginlik olmadığını belirterek, kendisine ilk tebrik mesajı  atanlardan birinin Trabzonsporlu Burak olduğunu açıkladı.

Böyle bir ortamda gerginliğe gerek olmadığına dikkati çeken Emre, “Bana  'Tebrik ederim ağabey' diye ilk tebrik mesajı atan Burak'tı. 'Ben de sizi tebrik  ederim' dedim” ifadesini kullandı.

Milli futbolcu, dünyada başarılı olan takımlarda fazla sayıda kendi  ülkelerden oyuncular olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Barcelona'da 7-8 İspanyol oyuncu sayabiliyorsunuz. Galatasaray'da  oynadığım dönemde 7-8 tane Türk oyuncu sayabiliyorsunuz. Yerli, kaliteli  oyuncuların en iyileri de bizde. Bizdeki Türk oyuncular daha özverili oynadı.  Büyük takımlarda farkı bu ortaya koydu.”

İspanya'da forma giyen Mehmet Topal ve Real Madrid'e transfer olan Nuri  Şahin ve Hamit Altıntop ile gurur duyduğunu belirten Emre, “Gökhan Gönül de daha  çok çalıştığında Atletico Madrid'in üzerinde takımlarda da oynayabileceğini  inanıyorum” dedi.

Emre, Türkiye'nin en iyi oyuncularından biri olduğunu düşündüğü Arda'nın  kendisi hakkında konuşulanları kafasına takmaması gerektiğini, milli oyuncunun en  büyük sıkıntısının sakatlık olduğunu söyledi.

Aziz Yıldırım ile ilgili bir soru üzerine tecrübeli oyuncu, “Aziz başkan  çok zor bir insan olsa dahi kalbinin çok temiz olduğuna inandığım Türk futbolunun  en önemli karakteri. Geçmişte bana kızdığı zamanlar da olmuştur. Ona büyük saygı  duyuyorum” diye konuştu.

Emre, kendi takımları dışındaki en iyi yabancı oyuncunun ilk yarı  itibariyle Trabzonsporlu Colman, Türk oyuncuların ise Burak Yılmaz ve Selçuk İnan  olduğunu dile getirdi.