Antalyaspor'un 2016 yılı mali kurul toplantısında başkan Ali Şafak Öztürk ile eski başkan Gültekin Gencer dönemlerinin bilançosu ayrı ayrı görüşüldü. Toplantıya davet edilmediği için katılmadığını belirten eski başkan Gültekin Gencer, "Antalyaspor üzerinden siyaset yapılıyor. Bizim tek suçumuz Antalyalı olmak. İnşallah sonumuz Mersin İdmanyurdu'na benzemez. Anlayan anlar" dedi.
Antalyaspor'un 2016 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Atilla Konuk Tesisleri'nde yapıldı. Toplantıda oturumun divan kurulu başkanlığını Turgay Soyer üstlendi. Toplantıda eski başkan Gültekin Gencer'in görev yaptığı 1 Ocak ile 30 Haziran dönemiyle Ali Şafak Öztürk yönetiminin görevi üstlendiği 1 Temmuz ve sonrası dönemin bütçesi ayrı ayrı görüşüldü. Toplantıda Gencer'in görev yaptığı dönemin bilanço gelir tablosu ibra edildi. Ancak Gencer hakkında Antalyaspor'un yargıya taşıdığı faaliyetleri ibra edilmedi. Öztürk döneminin bilanço gelir tablosu da oy birliğiyle ibra edildi.
Toplantıda dernek adına konuşan Antalyaspor Kulübü Derneği yönetim kurulu üyesi Ziya Erbaş, derneğin amatör sporlarda sporcu yetiştirmeyi amaçladığını vurguladı. Öztürk'e sahip çıkmaları gerektiğini anlatan Erbaş, Nafiz Tanır'ın geçmiş dönemde de eleştirilere maruz kaldığını söyledi. Tanır'ın Gencer'in yöneticisi gibi düşünülüp eleştirildiğini aktaran Erbaş, "Dernek olarak Nafiz Tanır'ın arkasındayız" dedi.
Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk de kulübü hak etiği yere taşımak istediklerini söyledi. Görevindeki ilk senede takımın 5'inci olduğunu hatırlatan Öztürk, "Bu sezon doğru takviyeler yaptık. İyi işler yapıyoruz. Biz bir yere bir kuruş harcıyorsak iyi niyetli harcıyoruz. Menajere para veriyorsak oyuncu transferi için veriyoruz. Hak ederek bu kulübün menfaatlerini korumaya çalışıyoruz. Hukuki süreç başladı, bazı insanlarla ilgili. Çok güzel bir sene yaşacağız. Önümüzdeki senelerde sadece futbol değil bütün branşlarda iddialı, güçlü Antalyaspor olsun. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş değil biz Anadolu kulübünün Antalyaspor'un nerelere geldiğini neler yapabileceğini dünyada gösterelim" diye konuştu.
GENCER'DEN AÇIKLAMA
Toplantının yapıldığı saatlerde eski başkan Gültekin Gencer, yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında toplantıya davet edilmediğine tepki gösteren Gencer, şu ifadeleri kullandı:
"Bugün Antalyasporumuzun mali genel kurulu varmış. Hissedarı ve 3 yıl başkanlığını yapmış olmama rağmen maalesef davet gelmedi. Genel kurul varsa 24 saat önce bilanço yayımlanması lazım. Yayımlanmış bir bilanço yok (keza yayınladık görmek isteyen gelip görebilir cevabını genel kurul sonrası vereceklerine eminim) davetiye gönderdiklerinde de genel kurul tarihi yok. Anlaşılan oldu bittiye gelecek. Net olarak her şey belli oluyor. Birileri yazıyor birileri oynuyor. Olan Antalyama oluyor. Antalyaspor üzerinden siyaset yapılıyor. Bizim tek suçumuz Antalyalı olmak. İnşallah sonumuz Mersin İdmanyurdu'na benzemez. Anlayan anlar. Bundan sonra her şeyi açık konuşacağız. En Büyük Antalyaspor."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
- Katılımcıların görüntüsü
- Kulüp başkanının görüntüsü
- Kulüp başkanı Ali Şafak Öztürk'ün konuşması

HABER: TOLGA YILDIRIM- KAMERA: MEHMET KILIÇASLAN/ANTALYA, ()