Arda, Konyaspor'la cuma günü Türk Telekom Arena'da oynanacak maçta Galatasaray'a veda edecek. Atletico Madrid'le anlaşan milli futbolcu, Fatih Terim'in takımın başına geçmesi halinde bile kesin olarak İspanya'ya gitmek istiyor.

Başkan Ünal Aysal'ın büyük bir güçle koltuğa oturmasından sonra takımda yapılacak operasyonun ana gündem maddelerinden biri de genç kaptanın geleceği konusuydu. Milli futbolcunun iki sezon daha sarı-kırmızılı formayı giymesini istediklerini ifade eden Aysal, yeni sezon planlarını Arda'sız yapmak zorunda kalacak. Çünkü, Milliyet'ten Nevzat Dindar'ın haberine göre,Türkiye'nin en yetenekli oyuncusu olarak gösterilen Arda, Avrupa'ya açılma konusunda kararlı ve büyük bir olasılıkla da önümüzdeki sezon La Liga'da, Atletico Madrid formasını giyecek.

YAKIN ÇEVRESİNE ANLATTI


Arda Turan ayrılma konusundaki kesin kararını yakın çevresine anlatırken, Başkan Aysal ve ekibinin oluşturmak istediği iddialı kadroya karşın düşüncesinin değişmeyeceğini açıkladı. Milli futbolcunun, Fatih Terim'in takımın başına geçmesi halinde bile İspanya'ya gitmeye kararlı olduğu vurgulandı.
İki haftadır belindeki rahatsızlık yüzünden forma giyemeyen sarı-kırmızılı futbolcunun, Türk Telekom Arena'da cuma akşamı Konyaspor'la oynayacakları maçta Galatasaray'a veda etmek istediği kaydedildi.

TRANSFER İÇİN KAYNAK


Prensip anlaşmasına vardığı Atletico Madrid'in de, UEFA Avrupa Ligi'ni garantilemesiyle önündeki en büyük engel ortadan kalkan Arda Turan için İspanyol devinin 14 milyon euro bonservis ödemeye hazır olduğu belirtildi. Başkan Ünal Aysal ve transfer ekibi, Arda'dan gelecek parayı başta Trabszonsporlu Selçuk İnan olmak üzere kadroya dahil edilmeleri düşünülen yerli futbolcular için kullanacak.