Mehmet ÇİFTÇİ/MADRİD, () - İSPANYA'nın Atletico Madrid kulübünde forma giyen Arda Turan, İspanyol erkek dergisi "GQ"ya özel bir röportaj verdi.

Milli futbolcunun evinde gerçekleşen röportajda futbol ve özel yaşamı ile ilgili açıklamalarda bulunan Arda Turan, Atletico Madrid forması giymekten memnun olduğunu belirterek, takım arkadaşlarının çok önemli karakterlere sahip kişiler olduğuna dikkat çekti. Yıldız futbolcu, Barcelona takımına duyduğu hayranlığı da dile getirerek, "Başka bir takımda oynamayı hayal edersem, Guardiola'nın Barcelona'sında Messi'ye pas verirken olmayı tercih ederdim" ifadesini kullandı.

Türkiye'de kendisi hakkında yapılan bazı yorumlara güldüğünü ve espirili cevaplar verdiğine dikkat çeken Arda Turan, sınırını bildiğini, asla bir Ronaldo veya Messi olamamasına rağmen iyi bir takımın iyi bir parçası olabileceğine işaret etti.

Atletico Madridli oyuncu, milli takım formasıyla Dünya Kupası'nda final oynamak için her şeyini vermeye hazır olduğunu söyledi. Bu konuda hayal kurduğunu da inkar etmeyen Arda, bir gün Dünya Kupası'nda final oynamayı beş kuruşsuz kalmaya tercih edeceğini ifade etti.

Arda Turan, takımı Atletico Madrid'in elde ettiği başarıların tesadüf olmadığını, Madrid'e transfer olurken Real Madrid ile Barcelona ile rekabet etmeye geldiğini söylediğinde gazetecilerin çoğunun kendisine güldüğünü hatırlattı.

Arda, dergideki röportajın son bölümünü özel yaşantısına ayırarak Madrid kentini evi gibi gördüğünü, burayı özel bir konuma soktuğunu vurguladı. Yıldız futbolcu, hayatındaki kararları daha çok kalbinin sesini dinleyerek yönlendirdiğine, aşkta asla hesapçı olmadığını, bazen pişman olmasına rağmen felsefesini kazanmaya yönelik değil mutluluğa doğru endekslediğini vurguladı.

Arda Turan son olarak, Türkiye'de hakkında çıkan haberlere üzüldüğünü ve herkesin her şeyi bilmesinden sıkıntı duyduğunu belirterek, Atletico Madrid forması altında son üç sezondur Avrupa'nın en büyük kupalarına karşı mücadele etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.