Alparslan ÇINAR/ANTALYA, () - TÜRKİYE A Milli Takım Kaptanı Arda Turan, "Mevkiler zamanı gelince gençlere bırakılmalı. Ben de tecrübelerimi onları kırmadan aktarmaya çalışıyorum. Bu takım ülkemizin takımı. Ülkenin geleceği iyi ve emin ellerde diye düşünüyorum" dedi.
2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda Finlandiya Milli Takımı ile oynadıkları karşılaşma sonrası açıklama yapan A Milli Takım Kaptanı Arda, zor bir 90 dakika olduğunu ifade etti. Cenk'in golleriyle maçı erken çözdüklerini kaydeden Arda Turan, "Oynanılması gerektiği gibi oynadık. Zor bir 90 dakikaydı. 3 puanı aldık, bizim için önemliydi. Haziranda önemli bir maçımız var, Kosova. Sağolsun Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız geldi, bizi desteklediler. Bize inandıkları için teşekkür ederiz" dedi.
'GENÇLERİ KIRMADAN TECRÜBELERİMİ AKTARIYORUM'
Genç oyuncuların desteklemesi gerektiğini de belirten Arda Turan, "Artık bizim yaş ilerliyor, onların dönemi geliyor. Mevkiler zamanı gelince gençlere bırakılmalı. Ben de tecrübelerimi onları kırmadan aktarmaya çalışıyorum. Bu takım ülkemizin takımı. Çok özel yetenek Emre Mor ve Okay, Enes olsun gole çok yaklaştı. Ülkenin geleceği iyi ve emin ellerde diye düşünüyorum" diye konuştu.
Maçın 2 golünü de atan Cenk Tosun ise maçın önemli olduğunu vurguladı. Kosova maçında da galibiyet alıp iyi bir yerlere gelmek istediklerini de belirten Tosun, "Takım arkadaşlarımı kutlamak istiyorum, gerçekten herkes elinden geleni yaptı. Gerektiği gibi oynadık Arda ağabeyimin dediği gibi. Ben de attığım gollerimden dolayı çok mutluyum" şeklinde konuştu.
'ANTALYA STADYUMU ŞANSLI STADYUM'
Geçen yıl 24 Martta Antalya'da oynanan İsveç maçında da 2 gol attığı hatırlatılan Tosun, "Şanslı günüm diyebilirim 24 Mart. Antalya Stadyumu da şanslı stadyum. 5 golümün 4'ünü burada atmışım. Buraya gelip bizi destekleyen herkese teşekkür ederim. Takıma faydalı olmak için elimden geleni yapıyorum. Çok çalışıyorum. Bunun meyvelerini de bu sene alıyorum diyebilirim. Bu tabii ki yeterli değil, daha da çok çalışmam lazım. Benim işim gol atmak, atabildiğim kadar atacağım. Takımıma faydalı olabildiğim kadar faydalı olacağım. Ondan sonrasını da göreceğiz" dedi.
Maç esnasında yaşadığı sakatlık hakkında da bilgi veren Tosun, "Hava topunda rakip oyuncunun dizi arka adaleme geldi. Hafif bir sertleşme oldu. Devre arasında buz ve sıtreç yapıp devam ettim. Hafif bir sertleşme var ama bir iki güne çözülecek bir şey. Çok önemli bir şey değil" dedi.
'HOCAM GOL AT GEL DEDİ, BEN DE ÖYLE YAPTIM'
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in kendisi için 'gol attıkça seviniyorum' ifadelerini de hatırlatan Cenk, "Hocam gerçekten çok güveniyor bana. Maçtan önce de 'Golünü at bana gel' dedi. Ben de golü attıktan sonra yanına gittim. Teşekkür ettim kendisine" dedi.