Serhan TÜRK/LONDRA, () - GALATASARAY Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Arsenal'a 4-1 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Arsenal karşısında ilk yarıda kötü bir performans ortaya koyduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Başından beri bazı seçimler yapmak zorunda kaldık. Bunun sorumluluğu bende. Oyuncularım dediklerimi yapmaya çalışıyor. İkinci yarıda bildikleri bir taktikle oynamayı tercih ettim. Melo, birçok pozisyonda rakibiyle bire bir de kaldı. Futbolcularım biraz daha sakinleşti, biraz daha rahatladık. Bire bir pozisyonlarda hatalar yaptık. Şampiyonlar Ligi gibi büyük organizasyonlarda daha hazır ve daha agresif oynamamız gerek."

Galatasaray'da oturtmaya çalıştığı sistemle ilgili bir soru üzerine İtalyan teknik adam, "İnanmamız lazım. Benim sistemi daha iyi anlatmam gerekiyor. Herkesten katılım bekliyorum. Oyuncularımı nasıl oynayacaklarına dair inandırmam gerekiyor. Çok iyi bir takıma sahibiz. Kendi karakterimizi ve kişiliğimizi ortaya koymamız gerekiyor" dedi.

Karşılaşmaya saatler kala Selçuk İnan'ın kadrodan neden çıkarıldığıyla ilgili soruya Prandelli, "Ufak tefek sıkıntılar vardı. Ateşlendi, durumunu bir-iki gün takip ettik. Çok yorulduğunu gördük ve riske etmek istemedik" yanıtını verdi.

Şampiyonlar Ligi'nde önlerinde 4 maç daha bulunduğunu ve gidebildikleri yere kadar gitmek istediklerini kaydeden deneyimli teknik adam, önceliklerinin Süper Lig olduğunu söyledi.

Arsenal Menajeri Arsene Wenger ise Galatasaray karşısında hızlı bir oyun oynadıklarını ifade ederek, "Danny'nin özgüveninin yerine geldiğini ve pozisyonları iyi sonlandırdığını görmek güzel. Bir sonraki maçta oynayacağını bilmek de güveni artırır. Danny'nin tavrı çok olumluydu, takım oyunu ortaya koydu. Sadece bitirici değil, aynı zamanda iyi bir takım oyuncusu. Teknik olarak temizdi ve iyi paslar verdi. Çok hızlı olduğunu biliyordum ama harika bir hıza çıkabiliyor" diye konuştu.

Wenger, Galatasaray'ı böyle bekleyip beklemediği yönündeki soruya, "Maçtan önce karşılaşmanın ne kadar zor olacağını bilemezsiniz. İyi bir başlangıcımız oldu ve oyundaki hızımızla şaşırttık. 10 adama düştüğümüz için 4-1'den sonra oyunun kontrolünü kaybedince, kalecimizin iyi kurtarışlarına ihtiyacımız oldu. Bu durumda Galatasaray'ın kalitesini görebiliyorsunuz. Oynamalarına izin verdiğimiz an, çok tehlikeli bir takım oluyorlar" yanıtını verdi.

Melo'nun, Alexis Sanchez'e yaptığı harekette kırmızı kart bekleyip beklemediğine yönelik soru üzerine Fransız teknik adam, "Evet, kırmızı olabilir ama bir daha izlemem lazım. Ancak ilk izlenimim kırmızı olduğu yönünde" dedi.

Wenger, "Fatih Terim'in Galatasaray'ı ile bu Galatasaray arasında ne fark var" sorusu üzerine, "Fatih Terim'i seviyorum. Toplantılarımızda iyi irtibatımız vardı. Şimdi Türkiye için iyi bir iş çıkarıyor. İki takımı kıyaslamak oldukça zor. Türkiye'deki maçımızın daha zor olacağını düşünüyorum. Prandelli'ye büyük saygım var. Takımı öğrendi" ifadesini kullandı.