Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu’nun Türklerin biraz yabancı olduğu bir dalda önemli başarılara imza attığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, son Dünya Şampiyonu Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlunu kabul etti. Kenan’ın her yönüyle örnek bir sporcu olduğunu kaydeden Bakan Kılıç, "Kenan'ın son başarısı Dünya şampiyonluğu oldu. Bu anlamda bir kere daha gururumuz oldu. Bayrağımızı gururla dalgalandırma başarısını gösteren her sporcumuzu Türk milleti adına bir övünç meselesi olarak kabul ediyoruz. Kenan Sofuoğlu’da motosiklette aslında Türklerin biraz yabancı olduğu ancak önemli bir dalda büyük başarılarla göğsümüzü kabarttı. Son olarak Dünya Şampiyonluğu elde ederek ülkemize geri dönüş yaptı.’’ dedi.

Kenan’ın motosikletin üstündeyken aynı heyecanı onunla birlikte paylaştıklarını ifade eden Kılıç, şu ifadeleri kullandı:
    "’Bunda sporcu bir aileden gelmesinin çok büyük etkisi var. Kenan’ın ailesi bu spor için acılar yaşayan bir aile aslında. Bu yönüyle bakıldığı zaman Kenan'ın bu sporda ki ısrarı, aynı zamanda annesinin müsaadesi çok önemli. Bu aileyle biz gurur duyuyoruz. Kenan'ı ekranda izlerken adeta onunla birlikte bizde sağa sola doğru heyecandan eğilip bükülüyoruz. Ama nihayetinde her defasında düşmeden kalkmayı ve şampiyon olmayı başarıyoruz. "

Desteklerinden dolayı Bakan Kılıç'a teşekkür eden Kenan Sofuoğlu, "2012 sezonunda yarışacağım zaman yaşadığımız bir tecrübesizlik vardı. Farklı bir kategoride yarışmıştım ve bütçe sıkıntısı yaşadım. 2012'de çok iyi imkanlarla yarışmak istiyordum. Sezonun başında Bakan Bey sağolsun bize yardımcı oldu ve iyi bir takıma gitmeme vesile oldu. Böyle bir destekle de 2012'de çok iyi bir takımda yarıştım. Rakiplerime nazaran motosikletim en hızlı motorlardan biriydi. Bu motosiklette beni dünya şampiyonluğuna taşıdı. Kendisine teşekkür ederim.’’ şeklinde konuştu.

Daha sonra şampiyon motosikletiçi Sofuoğlu bu sezon Avusturalya'da ilk yarışını kazandığı kaskı Bakan Kılıç'a hediye etti. Bunun üzerine Bakan Kılıç ise üzerinde Osmalı Tuğrası bulunan kask için şu yorumu yaptı, ''Vitrinden satın alınmış bir kask değil şampiyon olunmuş bir kask bu. Kenan bunun kişisel müzesi için ne zaman isterse geri vermeye hazırım. Ama o zamana kadar bakanlığımın en görünür yerinde duracak." dedi.

Bir gazetecinin "Kaskın içindeki havayı kokladığınız zaman ne hissedersiniz?" şeklindeki sorusuna ise Bakan Kılıç, "Kenan kokuyor. Kenan'ın kokusuna biz razıyız, şampiyon kokusu." karşılığını verdi.