SÜPER Lig'de gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmada Kasımpaşa'yı 5-3 mağlup ederek 10 maçlık galibiyet hasretine son veren Balıkesirspor ligde kalma yolunda umut tazeledi.
"Asansör takım olmayacağız" diyen Başkan Tuna Aktürk, "Kasımpaşa maçıyla birlikte kurtuluş mücadelesi de başlattık. Bu galibiyet bizim cephemizde çok şeyi değiştirdi. Ligde kalıcı olmak adına ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. Başkan Aktürk, yağmura rağmen tribünlere koşan taraftarlarına da teşekkür etti.
Sonucu, "Tam zamanında alınmış bir galibiyet" cümlesiyle yorumlayan teknik direktör Kemal Özdeş ise düşme hattındaki rakiplerinin puan kaybettiği haftada çok önemli bir zafere imza attıklarını belirterek, "Sergilediğimiz futbol ve aldığımız sonuçla kurtuluş yolundaki kararlılığımızı ortaya koyduk" ifadesini kullandı. Galibiyete rağmen bazı sıkıntılar olduğunu sözlerine ekleyen Özdeş, "Kasımpaşa karşılaşmasında bir kez daha gördük ki basit gol yiyoruz. Bunu önelemiz şart" diye konuştu.
GÖLCÜLER MESAİDE
Balıkesirspor'da haftalar sonra takımda yer bulan Burak Çalık ile son dakikalarda oyuna dahil olan Muğdat Çelik, attıkları gollerin ardından kendilerine güvenip forma veren teknik direktör Kemal Özdeş'e koştu. Burak ve Muğdat'la birlikte Ali Öztürk de Süper Lig'de ilk golünü atmanın sevincini yaşadı. Süper Lig'de gol krallığı tacını takan Gökhan Ünal, Galatasaray'dan sonra Kasımpaşa filelerini havalandırıp 10 haftalık suskunluğuna son verdi. Galatasaray'dan kiralanan Sercan sezonun en iyi futbolunu oynarken, 3 asist ve bir golü ile maçın adamı oldu. Sercan ligdeki gol sayısını da 5'e yükseltti.