SAMSUN,() (FOTOĞRAFLI)

Tarihin en geniş büyük İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda 97 ülkeden 3 binin üzerinde sporcu yer alacak. Bu kalabalık kadrolar arasında beş ülke, Samsun'a sadece birer sporcuyla gelmeleriyle dikkat çekiyor. 
18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsun'da düzenlenecek olan 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları'nda 97 ülkeden 3 binin üzerinde sporcu mücadele edecek. Birçok sporcu, madalya sevinçlerini ya da mağlubiyet üzüntülerini takım arkadaşlarıyla paylaşacak. Ancak beş ülkenin sporcusunun böyle bir imkanı olmayacak. Zira 97 ülkenin katılacağın organizasyonda sadece 5 ülke Samsun'a sadece tek bir sporcu gönderiyor.
FİLİPİNLER, MALTA, GUATEMALA, GÜNEY KIBRIS RUM KESİMİ, YEMEN'DEN TEK SPORCU
Filipinler'in uluslararası bir organizasyona masa tenisi branşında gönderdiği ilk sporcu olan 19 yaşındaki Abrianne Dominique Camus Nuevo, kafilesinin tek üyesi olarak madalya mücadelesi verecek.
İlk kez 2015 yılında Polonya'da düzenlenen ve Türk atlet Önder Karakülah'ın kazandığı Avrupa İşitme Engelliler Maratonu'nda gümüş madalya alan 37 yaşındaki George Vella ise Malta'nın tek temsilcisi olacak. Yine atletizm branşından, 18 yaşındaki Mohammed Abdullah Alkhawlani ise Yemen'den Samsun'a doğru yola çıkacak tek sporcu.
Portekiz'deki Coimbra 2011 Dünya Yüzme Şampiyonası ve Bulgaristan'daki Sofya 2013 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na katılan 22 yaşındaki Sergio Pablo Aragon ise Samsun'daki tek Guatemalalı sporcu olarak havuza girecek.
Atıcılıkta yarışan 62 yaşındaki Andreas Constantinou ise, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden gelip Samsun'da mücadele eden tek isim olacak.
Bu beş isim, 18 Temmuz'da yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenecek açılış seremonisinde ülkelerinin bayraklarını tek başlarına taşıyacaklar.