Edinilen bilgilere göre;

"Federasyonun yıl başında istediği 4.5 milyonluk ödeneğe ilave 1.5 milyon (6 milyon) ödeneğin 4 milyon 850 bini ödendi"

"Geriye kalan para ise belirli bir takvime göre ödeniyor"

"Demirhan Şerefhan, aynı zamanda engelli sandalyesi ticareti yapmakta"

"186 tekerlekli sandalyenin tamamı bu şirketten temin edildiği nedeniyle bir soruşturma devam etmekte"

-Federasyonun dağıttığı veya dağıtımına aracılık ettiği tekerlekli sandalyelerin bu şirketten temin edildiğine dair iddialar nedeniyle soruşturma devam ediyor"

İstanbul-

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan'ın, dün yaptığı açıklamalarda Spor Genel Müdürlüğü'nden (SGM) uzun süredir ödenek alamadıklarını söylemesi üzerine çeşitli iddialar peş peşe geldi.

Şerefhan'ın ayrıca; "Tamamen muhalefetin federasyonu seçime götürmek için yaptığı bir eylem neticesinde bir takım usulsüzlüklerden dolayı maalesef ibra olmadık. Siyasi baskı, yıldırma ve itibarsızlaştırma politikası var'' şeklindeki ifadeleri sonrası ulaşılan bazı iddialar şöyle:

-Spor Genel Müdürlüğü (SGM) tarafından Bedensel Engeliler Federasyonu'na 2013 yılı için 4 milyon TL bütçe verilmişti. Federasyon, 2014 yılında ise 4.5 Milyon TL bütçe istedi ve uygun bulundu.

Uygun bulunan bu 4.5 milyon TL'lik bütçeye, ek olarak Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Demirhan Şerefhan, "Ben bütçeyi yanlış hesapladım" diyerek, SGM'den 3 milyon TL ek bütçe talebinde bulundu ancak yapılan bu ek bütçe talebi 22.08.2014 tarihinde 1.5 milyon TL olarak proje karşılığında ödemeye uygun bulundu ve bu meblağın da 750 bin TL'si federasyona ödendi.

Bedensel Engeliler Federasyonu Mali Genel Kurul tarihine kadar, federasyonun yıl başında istediği 4.5 milyonluk ödeneğe ilave 1.5 milyon (6 milyon) ödeneğin 4 milyon 850 bini ödendi. Geriye kalan para ise belirli bir takvime göre ödeniyor.



-Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun Başkanı Demirhan Şerefhan, aynı zamanda engelli sandalyesi ticareti yapmakta. 2009'da tekerlekli sandalye markası RGK'nin Türkiye distribütörü olan Şerefhan, 2012'de başkan olunca ticari faaliyetlerini eşi ve akrabalarına devrettiği iddiası var. Federasyonun dağıttığı veya dağıtımına aracılık ettiği tekerlekli sandalyelerin bu şirketten temin edildiğine dair iddialar nedeniyle soruşturma devam ediyor"

TBESF ESKİ BAŞKANI MUSTAFA GÜLPINAR'IN AÇIKLAMALARI

TBESF Eski Başkanı Mustafa Gülpınar'ın Demirhan Şerefhan ile ilgili yaptığı açıklamalar ise şöyleydi:

"Federasyon seyahat acentesi gibi yönetiliyor. Engelli sporuna çok büyük zarar verildi. 1 yıldır parasını alamayan sporcu ve hakemler var. Bu nedenle birçok müsabaka gerçekleşemedi. Devletin ve sponsorların paralarının nereye harcandığı bilinmiyor. 2.5 milyon TL borç bulunmakta. Ödenemeyen borç miktarı çok daha büyük. Mevcut başkan tekerlekli sandalye ticareti yapıyor. Bu sandalyelerin tanesi 18 bin TL. Bize göre bu durum etik dışıdır. Büyük paralar batırıldı. Nereye gitti, acaba seyahatlerde mi harcandı?

ŞİKÂYET EDEN DİSİPLİNE GİDİYOR

Federasyonun uygulamalarını sosyal medya üzerinden şikâyet eden sporcuların ise disipline sevk edildiği iddia ediliyor. Sabah Gazetesi'nin haberine göre O sporcular arasında yer alan ve maaşı kesilen Cavit Torun, yönetime şu sözlerle yüklendi: "Federasyona savunmamdır: Tekerlekli sandalye ticareti yapmıyorum. Ayrıca 3 milyon liralık borçlanmayı da ben yapmadım. Camia yönetiminizi ibra etmedi. Borç batağına sürdüğünüz federasyonumuza artık zarar vermeyin." Ancak engelli sporcu Torun, bu sözleri üzerine üçüncü kez disipline gönderildi.