Mustafa ERCAN/MERSİN, ()– MERSİN’de Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Tekerlekli Sandalye Garanti Basketbol Bölgesel Lig Play Off Müsabakaları, çekişmeli maçlara sahne oluyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen müsabakaların açılış töreni Edip Buran Spor Salonu'nda yapıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Ogün Bahadır, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, kulüp başkanları ve yönetimi ile sporcular katıldı.
Organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Kocamaz, "Özellikle Akdeniz Oyunları'ndan bu yana birçok spor tesisine sahip olduk. Amacımız bu tesislerin dolu dolu kullanılması ve gençliğe, ülkenin birliğine ve beraberliğine hizmet etmesidir" dedi.
Federasyon Başkanı Uztürk ise "2016-2017 sezonunda ilk defa uygulamasına geçireceğimiz Süper Lig'de 1 ve 2'nci Lig'de 12'şer takımın ve bölgesel liglerde kalıp mücadelelerine devam edecek takımlarımızın tespitlerini bu organizasyonla yapacağız" diye konuştu. 
Türkiye'nin birçok ilinden 16 takım ve 300 sporcunun katıldığı ve 26 Mayıs'a kadar sürecek Tekerlekli Sandalye Garanti Basketbol Bölgesel Lig Play-Off Müsabakaları, Edip Buran Spor Salonu ve 7’nci Bölge Spor Salonu'nda 10.00, 12.00, 14.00, 16.00'da oynanacak.

FOTOĞRAFLI