Beko Basketbol Ligi final serisi altıncı maçında Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaştığı Galatasaray Cafe Crown'ı 91-88'lik skorla mağlup ederek, seriyi 4-2'ye getirdi ve 2010-2011 sezonunu şampiyonlukla tamamladı.

Ermal Kurtoğlu'nun pota altından bulduğu basketle mücadeleye başlayan Galatasaray Cafe Crown karşısında konuk ekip ilk dakikalarda hücum ribaundlarında etkili oldu. Oğuz Savaş'ın serbest atışlarıyla maçtaki ilk sayılarını kaydeden Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan'ın da üç sayılık basketiyle 2.dakika geride kalırken 4-5 öne geçti. Alan savunmasına karşı Roko Ukic ve Oğuz Savaş ile boyalı alandan dört sayı birden bulan Sarı Lacivertliler, durumu da 6-9 yaptı. İki takımında hücumda skor üretmekte zorlanmadığı ilk 6 dakikada Jerry Johnson'ın üç sayı isabetiyle Galatasaray Cafe Crown 13-11 öne geçti. Bu bölümde Preston Shumpert ile üç sayı çizgisinin gerisinden iki isabet bulan ev sahibi ekip, 8.dakikada da farkı altı sayıya çıkarttı (19-13). Mola alan Sarı Lacivertliler, aranın ardından Oğuz Savaş ve Sean May ile hücumdaki suskunluğunu bozdu. İlk periyotu Galatasaray Cafe Crown 23-21 önde tamamlamayı başardı.

İkinci periyotun ilk dakikası içerisinde Sarunas Jasikevicius ve Ömer Onan ikilisiyle beş sayı bulan Fenerbahçe Ülker, 23-26'lık skorla da öne geçti. Caner Topaloğlu'nun 24 saniye hücum süresinin sonunda bulduğu basketin ardından konuk ekip, Jasikevicius ve May ile skor üreterek farkı yedi sayıya çıkarttı (25-32). Molanın ardından Galatasaray Cafe Crown, Caner Topaloğlu'nun pasında Haluk Yıldırım ile pota altından basket buldu. Alan savunmasına dönen Sarı Kırmızılılar, hücumda da Haluk'un üç sayı isabetiyle farkı iki sayıya indirdi (31-33). İki takımında dış atışlara yöneldiği bu bölümde hücum ribaundlarında etkili olan ve ikinci şansları bulan Fenerbahçe Ülker, Marko Tomas ve Sarunas Jasikevicius'un üçer sayılık basketleriyle durumu 31-39'a getirdi. Galatasaray Cafe Crown, mola sonrasında Jerry Johnson ve Tutku Açık'ı hücumlarda etkili kullanarak organize oldu. Ancak Oğuz Savaş ile boyalı alandan skor üreten rakibi karşısında Tutku ve Haluk ile dış atışları değerlendiren Sarı Kırmızılılar, Jerry Johnson'ın da serbest atışlarıyla ilk yarının tamamlanmasına 1.40 kala 7-0'lık seri yakalayarak 45-43 öne geçti. Son hücumda kenardan oyuna sokulan topta Marko Tomas, turnikesinde isabet bulamadı ve devre de 49-49 eşitlikle tamamlandı.

Evren Büker ve Preston Shumpert'ın sayılarıyla üçüncü periyotun ilk dakikasına tempolu başlayan taraf Galatasaray Cafe Crown oldu. Ömer Onan'ın hücumda ikinci yarının başında bulduğu sayılarla skorda dengeyi yakalayan Sarı Lacivertliler, Emir Preldzic'in de serbest atışlarıyla 23.dakikada 53-55 ile öne geçti. Josh Shipp ve Preston Shumpert'ın hücumda bire birleri zorlamasıyla basketler bulan ev sahibi ekip, reklam molasına girilirken de 60-59'luk üstünlüğünü korudu. Preston Shumpert ile üç sayı çizgisinin gerisinden skor üreten Galatasaray Cafe Crown, farkı da 4 sayıya çıkarttı (66-62). Oğuz Savaş'ın pota altında oyuna ağırlığını koyduğu son bölümde Fenerbahçe Ülker, periyotu da Marko Tomas'ın son saniye basketiyle 66-69 önde kapattı.

Mücadelenin son 10 dakikalık bölümünde Galatasaray Cafe Crown, pota altına top indirerek hücum etti. Luksa Andric ve Caner Topaloğlu ikilisiyle skoru eşitleyen Sarı Kırmızılılar, Haluk Yıldırım'ın kaçırdığı turnike ile 32.dakika öne geçme şansını yakalayamadı. Oğuz Savaş ve Ömer Onan'ın dördüncü faullerini aldığı bu bölümde Andric'in ikili oyun sonrasında bulduğu basketle ev sahibi ekip 72-71 ile üstünlüğü eline aldı. Emir Preldzic'in bu bölümde oyuna ağırlığını koymasıyla hücumlarda organize olan Fenerbahçe Ülker, Marko Tomas'ın da skora katkı yapmasıyla 36.dakikada farkı 5 sayıya çıkarttı (74-79). Luksa Andric ve bir hücum sonrasında da Jerry Johnson'ın penetresiyle hücumdaki suskunluğunu üzerinden atan Sarı Kırmızılılar, skora da bir kez daha ortak oldu (78-79). Son dakikaya girilirken mola alan Galatasaray Cafe Crown, Haluk Yıldırım ile hücumu değerlendirmezken, Fenerbahçe Ülker ise Ömer Onan'ın turnikesiyle bitime 47 saniye kala farkı 4 sayıya çıkarttı (80-84). Heyecan fırtınası şeklinde geçen son bölümde Marko Tomas, bitime 22 saniye kala serbest atış çizgisinden tek isabet buldu ve fark da üç sayıya indi (82-85). Jerry Johnson ile Roko Ukic'in karşılıklı taktik faulleri değerlendirmesiyle bitime 9.3 saniye kala Sarı Lacivertliler 84-85 ile skordaki üstünlüğünü korudu. Fenerbahçe Ülker, Roko Ukic'in serbest atışları değerlendirmesiyle mücadeleden 88-91 galibiyetle ayrılarak Beko Basketbol Ligi'nde 2010-2011 sezonunu şampiyonlukla tamamladı.

Bu arada karşılaşmayı TBF Asbaşkanı İmran Işıldar, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünay Aysal, eski başkanlardan Faruk Süren, Fenerbahçe Kulübü yöneticileri Ali Koç ve Semih Özsoy da izledi.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı - Erşan Kartal - Alper Özgök

GALATASARAY CAFE CROWN (88): Josh Shipp 9 (4 ribaund- 1 asist), Jerry Johnson 19 (1 ribaund- 8 asist), Caner Topaloğlu 3 (2 ribaund- 3 asist), Preston Shumpert 18 (6 ribaund), Tutku Açık 7 (1 ribaund- 6 asist), Luksa Andric 7 (4 ribaund), Haluk Yıldırım 7 (3 ribaund), Evren Büker 6 (4 ribaund- 1 asist), Sertaç Şanlı 2, Ermal Kurtoğlu 10

FENERBAHÇE ÜLKER (91): Roko Ukic 8 (1 ribaund- 5 asist), Ömer Onan 20 (2 ribaund- 1 asist), Darjus Lavrinovic (2 ribaund- 2 asist), Sarunas Jasikevicius 14 (1 ribaund- 3 asist), Kaya Peker (3 ribaund), Oğuz Savaş 19 (6 ribaund), Marko Tomas 8 (3 ribaund- 2 asist), Sean May 10 (6 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 12 (6 ribaund- 5 asist).

1. PERİYOT: 23-21

2. PERİYOT: 26-28

3. PERİYOT: 17-20

4. PERİYOT: 22-22