Mustafa Akın, İSTANBUL-

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulunan Cenk Tosun, Her maça 3 puan için çıktıklaırnı ve rakiplerin yenilgisiz olmalarından dolayı Akhisar Belediyespor maçının daha önemli olduğunu ifade etti.

Cenk Tosun, "Yine lideriz rakiplerimizin bu hafta yine yenilgisiz geçmesi gerçekten bu maçı daha önemli hale getirdi. Onlar bizden önce oynuyor biz de onlardan sonra oynuyoruz. Yine 3 puan mecburiydi. Bütün takım arkadaşlarımı kutluyorum. Gerçekten çok yoğun bir tempoda gidiyoruz. Her maça 3 puan için çıkıyoruz" dedi.

CENK TOSUN: "YEDEK KALINCA HER İNSAN ÜZÜLÜYOR"

Kendi performansı ile ilgili konuşan Cenk, "Birkaç hafta önceye bakarak daha fazla maç yapmıyorum ya da daha sonralardan giriyorum veya hiç girmiyordum. Onun için kondisyon anlamında biraz zorluk çektim oynadığım haftalar. Yavaş yavaş bu seviyeye geldiğimi düşünüyorum. Hoca ban şans verdikçe de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İyi de kullandığımı düşünüyorum. Yedek kalmak tabi her futbolcuyu üzer ama burası büyük bir kulüp her zaman oynayacaksın diye bir şey yok. Şans geldiğinde de bu şansı iyi kullanmak, ben de iyi kullandığımı düşünüyorum. Tabii yedek kalınca da insan üzülüyor" ifadelerini kullandı.

VELİ KAVLAK "İKİNCİ YARI OYUNDAN DÜŞTÜK AMA KAZANMASINI BİLDİK"

İlk yarı inanılmaz bir tempo ile oynadıklarını belirten Veli Kavlak, "Bugün mutlaka kazanmak istiyorduk ilkyarı inanılmaz bir tempo ve baskı ile oynadık. Tabii bazen bu tempoyla 90 dakika oynayamazsın. İkinci yarıda oyundan biraz düştük ama kazanmasını da bildik. Ondan dolayı çok çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Rakiplerin önce oynayıp kazanmaları hakkında ise, " Bize fazla bir baskı yaratmıyor. Kendi maçlarımıza bakıyoruz. Bizim her 3 günde bir maçımız var. Avrupa Ligi, Türkiye Kupası bunlar varken başka takımlara bakma gibi bir lüksümüz yok biz kendi vazifemizi yapıp önümüzdeki maçlara bakacağız" dedi.

Beşiktaş'ta geçen sene ile bu sene arsında nelerin değiştiği hakkında konuşan Veli, "Nelerin değiştiği hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum ama şu ana kadar herkes çok mücadele ediyor, çok koşuyor. Tempolu bir takımız. Bu da bizim tabi işimize yarıyor. Bazen maçları sadece tempomuz ile kazanıyoruz. İnşallah böyle devam eder. Şampiyonluk için şu an çok erken. Biz maçtan maça bakacağız. Avrupa Ligi var Türkiye Kupası var her maçı en iyi şekilde kapatmak istiyoruz. Zaten bir iki hafta falan kaldı, son maçlarımızı da kazanıp gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.



OLCAY ŞAHAN: " 2014'Ü LİDER BİTİRMEK İSTİYORUZ"

Siyah-beyazlı futbolcu Olcay Şahan ise, "İlk olarak doktorumuza teşekkür ediyorum. Demba Ba, Veli Kavlak ve Cenk Tosun'un kimse yetişeceğini sanmıyordu ama doktorumuz yetiştirdi. Gökhan Töre hastaydı, hastalıktan yeni çıktı. Buda bizim sağlık ekibimizin ligde en iyiler arasında olduğunu gösteriyor" dedi.

Maça çok iyi başladıklarını ifade eden Olcay, "Maçı ilk yarı kapatabilir 2-3 farkla öne geçebilirdik ama olmadı. Tabi 7-8 hafta arka arkaya yoğun maçlar olunca yorgunluk otomatikman oluyor. İkinci yarı Akhisar bizden üstün oynadı. Ama bizde Sosa'nın o müthiş golüyle öne geçince rahatladık. Son dakikalara doğru yine heyecan yaptık. Ama çok mutluyuz. 2014'ü lider bitirmek istiyoruz. Son iki maçımız kaldı onları da almak istiyoruz. Devreyi lider tamamlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Liderin her hafta değişiklik göstermesi ile ilgili olarak, "Bize baskı oluşturmuyor ama kendilerinin baskı altında olduğunu düşünüyorum. Çünkü onlar bizden önce oynuyor ve maçlarını kazanmak zorundalar bizim önümüze geçmek için. Biz bu özverili oyunumuzla her zaman hakettiğimiz yerde olacağız" dedi.



Demba Ba ile ilgili olarak ise, "Böyle büyük bir futbolcuyu görmek herkese nasip olmaz. Tabi diğer transferlerde çok iyi. Sosa olsun Cenk Tosun olsun. Çok büyük bir rekabet içerisindeyiz. Bu rekabet olduğu zamanda hep zirvede olacağız" ifadelerini kullandı.



BİLAL KISA: "GALATASARAY'DAN TEKLİF GELDİĞİ ZAMAN KULÜPLER KARAR VERİR"

Akhisar Belediyesporlu oyuncu Bilal Kısa, Galatasaray'dan gelen bir transfer teklifi olmadığını belirtti.

Beşiktaş'a 3-1 mağlup oldukları mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan Akhisar Belediyesporlu Bilal Kısa, "Zaten oyuna bakıldığında ilk yarı ortalarda ikinci yarı ise oyunun mutlak hakimi bizdik. Maç 1-0 iken 1-1'i yakalayabilirdik. İkinci yarıda Gekas'ın çok net bir pozisyonu vardı. Bugün burda belki tecrübesizliğimizden dolayı mağlup ayrıldık. Bu ağır sahaya rağmen çok iyi pas yaptık. Bu umut verici bizim için. Tabi 7-8 haftadır kazanamıyoruz. Bununda stresi var açıkçası. Son iki hafta. Şimdi önümüzde bir Rizespor maçı var. O maçta iyi bir şekilde oynayıp kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'a transfer olacağı hakkında çıkan haberler ile ilgili olarak ise şu şekilde cevap verdi: "Hamza hocayla hiç konuşmadım açıkçası. Şuanda öyle bir teklif gelmedi. Başkanımızda bu konu hakkında açıklama yaptı. Önümüzde iki hafta var. Teklif geldiği zaman kulüpler karar verir. Sonuçta buranın sözleşmeli futbolcusuyum. Ben buraya karşı vurdum duymaz olamam üzerimde çok hakları var çünkü."