Süper Lig'de 28. hafta son maçında Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup etti. Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Gaziantepspor karşılaşmasının kadrosundan 3 değişiklik yaparak takımını Kasımpaşa karşısına çıkardı.

Siyah-beyazlılarda Mehmet Aurelio ve sakatlıkları bulunan Guti Hernandez ile kaleci Rüştü Reçber'in yerine kaleci Cenk Gönen, Mert Nobre ve Tomas Sivok forma giydi. İlk yarım saatte seyirciler futbol adına pek bir şey bulamadı, Portekizli yıldız Quaresma'nın hafif çaprazdan girdiği kaleciyle karşı karşıya kaldığı hücum tek pozisyondu.

İlk yarının sonlarına doğru siyah beyazlılar vites yükseltti ve rakip kalede daha çok görülmeye başladı. Nitekim bu atakların sonunda Kartal golü buldu. 43. dakikada Quaresman enfes hareketlerle iki stoperi oyundan düşürdü, ortaya çevirdiği topu Almeida iki hamlede ağlara gönderdi. Uzatma anlarında Quaresma net bir pozisyondan yararlanamadı ve ilk yarı 1-0 sona erdi.İkinci yarının başlarında etkili olan Kartal, Simao ve Quaresma ile girdiği net fırsatları değerlendiremedi. Siyah beyazlılarda Necip ve İbrahim Toraman yaptığı kritik müdahalerle Kasımpaşa ataklarını başlamadan bitirdi.

65. dakikada ikinci yarının başından itibaren acı içinde oynadığı görünen Quaresma yerini Nihat'a bıraktı.

78. dakikada Beşiktaş'ın genç eldiveni Cenk'in devleştiği anlar oldu. Başarılı kaleci önce Keller'ın vuruşunda ayaklarıyla gole izin vermedi, kornerde Ersen Martin'in kafa vuruşunu müthiş bir refleksle çıkardı. Kalan dakikalarda ev sahibinin baskısı sonuç getirmedi. Ve Beşiktaş sahadan 1-0'lık skorla galip ayrıldı.
 
Siyah beyazlılar bu galibiyetle 42 puana yükseldi. 20 puanda kalan Kasımpaşa ile 15. sıradaki Sivasspor arasındaki fark 11 puana çıktı.