Spor Toto Süper Lig'de 26. hafta maçında Avrupa kupalarına katılmak isteyen Beşiktaş ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Fi Yapı İnönü Stadı'nda oynanan zorlu mücadelede gülen taraf 4-2'lik skorla Beşiktaş oldu.
Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 61 ve 89. dakikada Hugo Almeida, 69. dakikada Fabian Ernst ve 76. dakikada Ricardo Quaresma kaydetti. Kayserispor'un golleri ise 21. dakikada Marcelo Zalayeta ve 81. dakikada Selim Teber'in penaltı vuruşundan geldi.
Karşılaşmada Beşiktaş adına Rüştü Reçber, Kayserispor adına ise Amrabat sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü.
Bu galibiyetin ardından Beşiktaş puanını 39'a yükseltirken, Kayserispor 43 puanda kaldı.
Milli maç arasından sonra oynanacak olan haftada Beşiktaş, Sivasspor deplasmanına konuk olurken, Kayserispor evinde Kasımpaşa'yı ağırlayacak.
HAVUTÇU, KADRODA 4 DEĞİŞİKLİK YAPTI
Bernd Schuster'in ayrılışının ardından Beşiktaş'ın başında ilk maçına çıkan Tayfur Havutçu, geçen haftaki Manisaspor maçının kadrosundan 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.
Manisaspor maçında ilk 11'de forma giyen Doğukan, Aurelio, Fernandes ve Hilbert'i'in yerine sakatlığı geçen İsmail, Necip, Ernst ve Quaresma forma giydi.
İsmail, savunmanın solunda, Ernst ile Necip ön liberoda, Quaresma ise sağ kanatta görev aldı.
Geçen hafta ilk 11'de forma giyen genç futbolcu Doğukan kadroya alınmazken, yedek kulübesinde Cenk, Erhan, Nihat, Aurelio, Nobre, Fernandes ve Almeida yer aldı.
HILBERT VE SIVOK KADRODA YOK
Tayfur Havutçu, Alman futbolcu Roberto Hilbert ve Çek futbolcu Tomas Sivok'u 18 kişilik maç kadrosuna almadı.
Yabancı kontenjanını yedek kulübesinde Almeida ve Fernandes'ten yana kullanan Havutçu, Sivok ve Hilbert'e bu nedenle kadroda yer vermedi.
KONTROLLÜ BAŞLANGIÇ!
Beşiktaş ve Kayserispor maça kontrollü başladı. İki takım ilk dakikalarda birbirini tartarken oyun orta sahada sıkıştı. Dakikalar ilerledikçe ataklar gelişmeye başladı. İlk on dakikalık bölümde Beşiktaş ve Kayserispor ciddi bir pozisyon üretemedi. Karşılaşmada ilk tehlikeli atak ev sahibi Beşiktaş'tan geldi. 18. dakikada ceza sahasına topla birlikte giren Necip rakiplerinden sıyrılıp önünü açmasına rağmen topu kaleci Souleymanou'nun üzerine nişanladı.
AMBRABAT'A DERİN PASLAR
Beşiktaş'ın çok adamla ileri çıkmasının ardından Kayserispor da rakip yarı sahada hızlı oyuncularıyla etkili olmaya çalıştı. Özellikle sarı-kırmızılı ekip sık sık Amrabat'a derinlemesine atılan paslarla atak geliştirmeye çalıştı. Ancak bu atakların çoğu ofsayta takıldı.
ZALEYETA ÖNCE DURDU, SONRA VURDU!
Kayserispor bu ataklarda sonuç alamasına rağmen 21. dakikada aradığı golü buldu. Sağ kanattan kazanılan taç atışı sonrasında Amrabat ceza sahasına ortasını yaptı. Kale sahası önünde sırtı dönük bir şekilde topu önüne alan Zalayeta dönerek vuruşunda meşin yuvarlağı köşeden ağlara göndererek, Kayserispor'u deplasmanda 1-0 öne geçirdi.
SİMAO YERDE, KARAR DEVAM!
Beşiktaş yediği golden sonra taraftarının da desteğiyle Kayserispor kalesine daha çok adamla gitmeye başladı. Savunmayı da öne çıkaran Beşiktaş kanat akınlaıryla gol aradı. Beşiktaş'ın atakları devam ederken 37. dakikada yaşanan pozisyon akıllarda soru işareti bıraktı. Guti'nin pasıyla topla ceza alanına giren Simao, Önder'i geçtiği anda yerde kaldı. Beşiktaşlı oyuncuları penaltı beklerken, hakem Halis Özkahya devam kararı verdi. Bu devam kararının ardından Beşiktaşlı taraftarlar hakemi protesto etti. İlk yarının kalan bölümünde önemli bir atak olmayınca soyunma odasına Kayserispor'un 1-0'lık üstünlüğüyle gidildi.
İKİNCİ YARI BEŞİKTAŞ FIRTINASI
İlk yarıyı mağlup kapatan Beşiktaş ikinci yarıya oldukça baskılı başladı. Özellikle kanatların da desteğiyle birlikte topu ayağında tutan siyah-beyazlılar Kayserispor'u yarı sahasına hapsetti. Necip ve Ernst'in de desteğiyle siyah-beyazlılar rakibin üzerine gelmesine zin vermedi. İkinci yarının 15 dakikalık bölümünde Bobo rakip ceza sahası içinde etkili olmasına rağmen son vuruşlarda sıkıntı yaşadı. Kayserispor ise bu bölümde iyi savunma yaparak rakibine açık vermemeye çalıştı. Sarı-kırmızılılar zaman zaman kazandığı toplarda hızlı çıkmaya çalıştı ama başarılı olamadı.
HAVUTÇU, ALMEİDA'YI ALDI, GOL GELDİ!
Beşiktaş'ta beraberlik golü gecikince teknik direktör Tayfur Havutçu oyuncu değişikliğine gitti. Maçın 60. dakikasında Havutçu, fırsatları değerlendiremeyen Bobo'yu kenara aldı. Bobo oyundan çıktığında yerine Hugo Almeida girdi. Portekizli futbolcu girdikten bir dakika sonra fileleri havalandırdı. Sağ kanattan Quaresma'nın yaptığı ortaya ön direkte dokunan Almeida topu filelere göndererek hem beraberliği sağladı, hem de ligde ilk golünü kaydetti.
ERNST'İN KAFASI ÖNE GEÇİRDİ!
Beşiktaş beraberlik golünden sonra oyunda ağırlığını iyice hissettirmeye başladı. Kayserispor ise oyundan iyice düştü. Rakip kaleye oldukça kolay gitmeye 69. dakikada öne geçti. Sol kanattan Simao'nun kullandığı serbest vuruşta Ernst ceza sahasında kafa vuruşunu yaparak topu filelere gönderdi.
QUARESMA'DAN HARİKA BİR DIŞ!
Kayserispor yediği iki golden sonra moral motivasyonunu iyice kaybetti. Savunmada açık vermemeye çalışan sarı-kırmızlı ekip ileri çıkmakta zorlandı. Beşiktaş ise temposunu düşürmeyerek üçünü golü de buldu. Maçın 76. dakikasında ceza sahası dışında sağ ayağının dışıyla yaptığı harika vuruşula meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve skor 3-1 oldu.
SELİM'İN GOLÜ KAYSERİSPOR'U UMUTLANDIRDI
Kayserispor 3-1 geriye düşmesine rağmen oyundan kopmadı. Karşılaşmanın 78. dakikasında sarı-kırmızılı takımda Abdullah ceza sahası içinde topa vurmak isterken Ernst'in müdahalesi sonucu yerde kaldı ve Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi. Özkahya bu kararıyla siyah-beyazlıların tepkisini çekti. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Selim Teber meşin yuvarlağı filelere göndererek hem durumu 3-1 yaptı, hem de Kayserispor'u umutlandırdı.
ALMEİDA UMUTLARI BİTİRDİ!
Kayserispor farkı bire indirip umutlanırken, Beşiktaş temposunu düşürmedi. Siyah-beyazlılar rakip kaleye etkili ataklarını sürdürdü ve 89. dakikada farkı yeniden ikiye çıkaran golü buldu. Kontratak sonrasında Quaresma pasını bomboş durumdaki Almeida'ya verdi. Almeida sol ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak durumu 4-2 yaptı ve mücadele bu skorla sona erdi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
10. dakikada Zalayeta ile başlayan Kayserispor atağında, bu oyuncunun pasını aktardığı Abdullah ceza alanının dışından sert vurdu, ancak top yandan auta çıktı.
13. dakikada korner atışı kullanan Guti, topu sağ çaprazda müsait durumda bulunan Simao'ya aktardı. Bu oyuncunun ceza alanı önünden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan avuta çıktı.
18. dakikada Ekrem Dağ'ın ara pasıyla topla ceza alanına giren Necip önünü boşaltıp vuruşunu yaptı, ancak meşin yuvarlak Souleymanou'da kaldı.
21. dakikada Kayserispor öne geçti. Ceza alanı içinde topu sektiren Amrabat, Ferrari'ye rağmen meşin yuvarlağı aşırttı. Zalayeta göğsüyle yumuşattığı meşin yuvarlağı dönerek vurarak direğin dibinden filelere gönderdi: 0-1.
37. dakikada Guti'nin pasıyla topla ceza alanına giren Simao, Önder'i geçtiği anda yerde kaldı. Beşiktaşlı oyuncuları penaltı beklerken, hakem Halis Özkahya devam kararı verdi.
39. dakikada Quaresma sağ kanattan ortaladı. Yerde kalan Bobo, Önder'den seken topu kalecinin altından auta gönderdi.
İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
61. dakikada iki dakika önce Bobo'nun yerine oyuna dahil olan Almeida, aağ kanattan Quaresma'nın yaptığı ortada iyi yükselerek skora dengeyi getirdi.69. dakikada Beşiktaş öne geçmeyi başardı. Sol kanatta kazanılan serbest vuruşu Simao uzak direğe ortaladı. Kendini unutturan Fabian Ernst, kafayla topu ağlara gönderdi.
76. dakikada Quaresma'nın meşhur trivelası harika bir golle farkı ikiye çıkardı. Ceza sahası sağ çaprazında topla Portekizli yıldız, sağ ayağının dışıyla topu uzak köşeden ağlara göndermeyi başardı.
81. dakikada Maçın son bölümüne girilirken konuk Kayserispor'u umutlandıran gol geldi. Ernst'in Furkan'a yaptığı faul sonrası kazanılan penaltıyı gole çeviren Selim Teber farkı bire indirdi.
89. dakikada savunmanın arkasına hareketlenen Quaresma, uygun durumdaki Almeida'ya pasını çıkardı, Portekizli golcüye topu ağlara göndermek kaldı.
BEŞİKTAŞ: 4 - KAYSERİSPOR: 2
Stat: Fiyapı İnönü
Hakemler: Halis Özkahya, İsmail Şencan, Muhittin Gürses
Beşiktaş: Rüştü, Ekrem, İbrahim Toraman, Ferrari, İsmail, Quaresma, Ernst, Necip, Simao, Guti Dk. 84 Fernandes), Bobo (Dk. 59 Almeida)
Kayserispor: Souleymanou, Savaş (Dk. 67 Ömer), Önder, Serdar, Hasan Ali, Selim, Abdullah, Ambrabat, Mehmet Eren, Zalayeta (Dk. 57 Kujovic), Ziani (Dk. 68 Furkan)
Goller: Dk. 61 ve 89 Almeida, Dk. 69 Ernst, Dk. 76 Quaresma (Beşiktaş), 21 Zalayeta, Dk. 81 pen. Selim (Kayserispor)
Sarı Kartlar: Dk. 23 Ferrari, 36 Quaresma, Ernst, Dk. 80 Rüştü, Dk. 83 Necip, Dk. 90+3 (Beşiktaş), Ziani, Dk. 56 Savaş Yılmaz, Dk. 68 Amrabat (Kayserispor)