Ercan ATA/ANKARA, () - BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, Sivasspor'u 3-2 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, takımının performansından çok memnun olduğunu söyledi.

Kendilerini misafir eden Osmanlıspor Kulübü ile stadı dolduran taraftarlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Bilic, "Kendimizi evimizde hissettik. Galibiyette taraftarımızın etkisi oldu. İlk yarıda çok sayıda pozisyona girmemize rağmen sonuç alamadık. Kornerden gol yedik. Devre arasına böyle iyi bir oyundan sonra 1-0 geride girmek hoş değildi. Oyuncularıma soyunma odasında baskıyı artırmalarını ve telaş yapmamalarını söyledim. Oyunu çözmek için 45 dakikanın yeterli olacağını anlattım, öyle de oldu. Takımımın performansından çok memnunum. Sağlam ve iyi organize olan bir rakibe karşı maçın başından itibaren tamamıyla üstündük" dedi.

Zeminin, futbolun kalitesini artırdığını da vurgulayan Hırvat teknik adam, "Bunları beraberlikten sonra söylediğimde bahane gibi görülüyor. Zemin bu akşam birçok şeyi olumlu hale getirdi. Tarafsız seyirciler de gerçekten çok iyi bir oyun seyretti ve keyif aldı. Bu oyuna sadece biz katkı vermedik. Sivasspor'un da çok iyi bir katkısı oldu. Çok çabuk oynayabilmeniz, tek veya iki dokunuşta pas yapabilmeniz için hem antrenmanlarda hem de tüm maçlarda iyi zemine ihtiyacımız var. Çok büyük taraftar desteği aldık. Vitesimizi artırmamızı, geride olduğumuz bölümde inancımızı korumamızı sağladılar. Onların bu akşam galibiyetteki rolü hayatiydi ancak diğer taraftan çok seyahat ediyoruz. Hafta içinde Belgrad'a, daha sonra Kayseri'ye gideceğiz, sürekli yoldayız. Hem bu nedenle hem de İstanbul kulübü olmamız nedeniyle, böylesi bir atmosferi İstanbul'da yaratmamızı tercih ederim" ifadesini kullandı.

Teknik direktör Bilic, maçın son bölümünde Beşiktaş'ın temposunun düşmesiyle ilgili bir soruya, "Bunu sadece Oğuzhan'a bağlamak doğru değil. Oyunu önde götürdüğümüz bölümde Sivasspor, ofansif oyuncuları sahaya sürerek risk aldı. Son 10 dakikada bunu dikkate almak zorundasınız. Öndeki oyuncularımızın bu tip durumlarda topu saklayabilmesi gerekiyor. Ya gol atmalısınız ya da en azından topu korumalısınız, faul almalısınız. Bugün bunu yapmadık. Bunun çözümü de öndeki oyuncularımızın topu daha iyi koruyabilmesi" yanıtını verdi.

Hakemin performansıyla ilgili de Slaven Bilic, şunları söyledi:

"Bazı kararlarıyla ilgili memnuniyetsizliklerim ve kızgınlıklarım var. Balıkesirspor maçının sonunda Ersan'a kırmızı kart verilmesi gerektiğini çok açık şekilde söylemiştim. Zor bir meslek yapıyorlar. Evde ileri geri sararak bir karara varmak ile hakem olup o kararı çok kısa bir dilimde vermek bambaşka bir durum. İlk yarıdaki penaltı pozisyonunu görmek zor olabilir ama Cicinho'nun pozisyonu çok açık sarı kart. Bu kararlar bize çok pahalıya patlayabilir. Hakemlerin kararlarına her zaman yorum yaparım. Onların kararları benim işimi, takımımın ruh halini etkiliyor. Benim için en önemlisi iyi niyetlerini bize hissettirsinler."

BEŞİKTAŞLI FUTBOLCU DEMBA BA: "UMARIM FORMUM BUGÜNKÜNDEN DAHA İYİ OLACAK VE SEZON BOYUNCA BÖYLE DEVAM EDECEK"

Siyah beyazlı takımın golcü futbolcusu Demba Ba, özellikle maçın başında fiziksel anlamda ciddi zorluk çektiğini belirterek, "Tottenham maçını takip eden dönemde ve milli takımda bağlarla ilgili sorunlarım ve ağrılarım oldu. Çok şükür bugün bunlara rağmen iyi bir performans gösterdim. Doğrusunu söylemek gerekirse işin fiziksel tarafına hala çok ciddi şekilde çalışmam lazım. Benim için en önemlisi futboldan keyif alabilmek. İyi bir sağlık durumu yakalayabildiğim ve formda olduğum için her zaman yaptığım gibi bugün de secdeye giderek Allah'a şükrettim. Umarım formum bugünkünden daha iyi olacak ve sezon boyunca böyle devam edecek" dedi.

Ba, stat konusunda ise şunları söyledi:

"Olağanüstü bir sahaydı. Olimpiyat Stadı'nda da zaman zaman iyi bir ambiyans yakalayabiliyoruz ama oranın koşulları çok farklı. Bu akşam buradaki koşullar bizim için her anlamda idealdi. Bize burada oynama fırsatı veren Osmanlıspor Kulübü'ne teşekkür ederiz."

Olcay Şahan da taraftarlara teşekkür ederek, "Taraftarlarımızı tebrik etmek istiyorum, bugün çok iyi bir atmosfer yarattılar. Keyifliydi ve zevk aldık. Çok iyi oynadığımız bir maçtı, puan bıraksaydık çok üzülürdük. Taraftarlarımızın yaptığı 'Şampiyon Beşiktaş' tezahüratı bizi çok etkiledi. Biz inandık taraftarlarımız da inansın, bu sene bizim sezonumuz olacak" şeklinde konuştu.

Az gol attıklarıyla ilgili eleştirilere de değinen Şahan, "Bizim için sorun yok. 8 gol attık ve lideriz. Herkes bu konuda bizi eleştiriyor ama sonuçta önemli olan 3 puan. Maç maç bakıyoruz ve sezon sonunda şampiyon olmak istiyoruz. Önemli olan o, istersek 10 golle şampiyon olalım fark etmez" ifadesini kullandı.

SİVASSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ CARLOS: "BELKİ BİZ DE KAZABİLİRDİK AMA BUGÜN OLMADI"

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos ise, iki takımın da futbolseverlere güzel bir karşılaşma izlettiğini belirterek, "İki takım da iyi mücadele etti. Belki biz de kazanabilirdik ama bugün olmadı. Çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Karşılaşmayı Osmanlı Stadı'nda oynatanlara teşekkür eden Carlos, "Osmanlı Stadı'ndaki atmosferi enfes buldum. Çok güzel bir stat. Taraftarları çok iyi ağırlayan, çok güzel tribünleri olan bir stat. Zemin de çok iyiydi" ifadesini kullandı.

Roberto Carlos, hakemin yönetimiyle ilgili bir soruya, "Problem yaşıyoruz tabi ki ama hakemlerle ilgili bir yorum yapmayacağım. Gerekirse başkanımız ya da sportif direktörümüz açıklama yapar. Galatasaray maçında da hakem hatası yaşadık ancak hakemle ilgili yorum yapmak istemiyorum. Hep aynı şeyi tekrardan yapmak doğru olmaz, sadece bize zarar verir" yanıtını verdi.

SİVASSPOR KULÜBÜ BAŞKANI OTYAKMAZ: "YENİ SEZON İTİBARIYLA ÇOK FAZLA FUTBOLUN OLMADIĞI LİGİMİZDE, 5 GOLLÜ GÜZEL BİR KARŞILAŞMA OLMASI SEVİNDİRİCİ"

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz da Beşiktaş karşısında iyi bir futbol sergilediklerini vurgulayarak, "Yeni sezon itibarıyla çok fazla futbolun olmadığı ligimizde, 5 gollü güzel bir karşılaşma olması sevindirici. Galatasaray maçında da iyi oynamıştık ama alkışlar bize, 3 puan başkasına olmuştu. Bundan dolayı üzüntülüyüz. Futbolcularımızla gurur duyuyoruz ve daha iyi işler yapacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Beşiktaş'ın maçı Sivas'ta oynamak gibi bir teklifi olduğunu ancak Futbol Federasyonu'nun bunu kabul etmediğini belirten Otyakmaz, "Sanırım böyle değişim işlerine yol açmak istemediler. İşimize gelmemesine rağmen Ankara'da oynamayı kabul ettim. İyi de futbol ve atmosfer vardı. Zemin de iyiydi. Biraz ulaşım sorunları yaşadık. Beşiktaş'ı tebrik ediyoruz. Kazanmayı veya puan almayı çok istiyorduk ama olmadı" dedi.