Temel ELCİVAN/ROTTERDAM, () - BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Feyenoord'u 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iki takımı da tebrik ettiğini belirterek, "Her iki takım da Fair-Play çerçevesinde oynadı. Özellikle kendi takımımla gurur duyuyorum. Oyuncularımız kendilerinden istediğimiz, beklediğimiz her şeyi yaptı, taktikleri uyguladı. Üst düzey bir futbol oynadık. Oyunun yönünü çok iyi kontrol ettik. Bu eşleşme tek maçlık bir eşleşme değil, bu eşleşme İstanbul'da çözülecek. Bir illüzyona kapılmamamız gerekiyor. İstanbul'da en az bu gece oynadığımız kadar iyi oynamamız gerekiyor" diye konuştu.

Bir gazetecinin, maçta Franco ile Mustafa Pektemek arasında 25-30 metre mesafenin olduğunu hatırlatması üzerine Bilic, "Olması gereken buydu. Geçen sezon da takımın başına geldiğimizden beri hep bunu istemiştik takımdan. Top rakipteyken mesafeyi 25-30 metre tutmak gerekiyor. Bunu yaptık. Kusursuza yakın bir takım çalışması çıkardık. Her takım için bunu uygulayacağız" ifadesini kullandı.

Hırvat teknik adam, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

"Maç 2-1 bittiği için mutlu değiliz. Hala oynayacağımız bir 90 dakika var. Dikkatli olmalıyız. Taktik olarak harika oynadık. Oyuncularımız her söyleneni yaptı. Topu sakladık, tehlikeli olduk. Rakibi pasifize edip sonuca gittik. Elemenin ilk yarısını tamamladık. Bu iş İstanbul'da çözülecek. İyi iş çıkardık. Geliştirmemiz gereken taraflarımız var.

İlk resmi maçımızı oynadık. Tüm Beşiktaş ailesi ve Türkiye gösterdiğimiz oyundan mutlu olmalı. Ciddi bir rakibe karşı Türkiye'yi iyi şekilde temsil ettik. Hücum ve savunmada derli toplu oynadık. Baskıyı kırmak için önde kaliteli ayaklarla oynamalıydık. Oyuncularım da baskıyı yetenekleriyle kırdı. Demba Ba harika bir oyuncu. İlk 11'de oynayacağı günler olacak. Henüz 90 dakika oynayacak kondisyonu olmadığını kendisiyle konuştuk. Öndeki oyuncular gösterdikleri performansla bana baş ağrısı yaratacak. Oyun sistemimizi elimizdeki oyunculara göre şekillendireceğiz."