Ali DANAŞ/TRİPOLİ, () - UEFA Avrupa Ligi'nde Asteras Tipolis ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak bir üst tura çıkmayı garantileyen Beşiktaş, Yunanistan'dan istediğini alarak dönüyor.

2-0 önde olmalarına rağmen skoru koruyamayarak 2-2'ye getiren siyah beyazlılarda bir üst tura çıkmanın mutluluğu yaşanırken, son maçlarda yaşanan skoru korumada zorlanmanın öz eleştirisi de oldu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, gevşek davranarak golü yediklerini belirtirken, ikinci başkan Ahmet Nur Çebi, ''Böyle hep son dakikada gerginlik içerisinde maçı seyretmek hem yönetici olarak, hem de taraftarın bu şekilde eziyet çekmesini görmek bizi üzüyor'' diye konuştu.

Asteras Tripolis maçı sonrası Slaven Bilic, Ahmet Nur Çebi ve futbolcuların açıklamaları şu şekilde:

SLAVEN BILIC: ''GEVŞEK DAVRANDIK VE GOLÜ YEDİK''

''Turu geçtik. İşimizi burada tamamladık. Maçtan önce oyuncularımıza bu işi Tottenham maçına bırakmamamız gerekiyordu demiştim. Çünkü işi Tottenham maçına bırakmak, bizim için tehlikeli bir hal alacaktı. İyi başlamadık, ama ikinci yarı toparlandık. Önce ikinci golü attık, üçüncü golü de atabilirdik. Rakip bitmiş durumdaydı. Ancak serbest vuruştan golü buldular. Daha sonra bir gol daha buldular. Kalan dakikalarda iyi savunduk ve turu atladık. Tehlikeli pozisyonlar da buldular. Neticede istediğimiz sonucu aldık. İlk golü serbest vuruştan garip bir şekilde yedik. Oğuzhan oyuna girerken, hakemin beklemesi gerekiyordu. Gevşek davrandık ve golü yedik. 2-0 çok iyi bir skor, ama böyle bir zeminde, böyle bir yerde çok riskli de bir skor. Burada en iyi çözüm 3. golü bulmaktı. Bir gol atıp maçın fişini çekebilirdik. Atiba çok dürüst bir oyuncu. Hakeme küfür ve hareket etmeyeceğini söyledi. Ona ceza vermeyeceğim, ama Atiba ilk pozisyonda da ikinci pozisyonda da kart görecek herhangi bir hareket yapmadı. Ona ceza vermeyeceğim."

AHMET NUR ÇEBİ: ''BÖYLE HEP SON DAKİKALARDA GERGİNLİK İÇİNDE MAÇ SEYRETMEK BİZİ ÜZÜYOR''

''Tur atlamış olmamız sevindirici, ancak ders çıkarmamız gereken bir maç. Herkesin baştan aşağıya ders çıkartması gereken bir maç. Böyle hep son dakikada gerginlik içerisinde maçı seyretmek, hem yönetici olarak, hem de tarafarın bu şekilde eziyet çekmesini görmek bizi üzüyor. Oturup işi irdelemek gerekiyor. Böyle bakmak lazım bu olaya. Zaten her halükarda lider olabilmek için Tottenham'ı yenmemiz gerekiyordu. Önemli ve güzel bir maç olacak. İnşallah eksiklerin olmadığı güzel bir maç seyrederiz. Temnnim bu.''

OLCAY ŞAHAN: "ÖNEMLİ OLAN BİR PUAN ALMAKTI, BUNU BAŞARDIK"

''Oyun kontrol altındaydı. Oğuzhan oyuna girerken bir adım attı ve hoca maçı başlattı. Ortada bir adam eksiktik, gol oldu. Aynı anda da kırmızı kart yiyince moraller bozuldu, ama yine de önemli olan bir puandı. Turu başardık. Önemli olan turu başarmak. Şimdi Karabük maçına hazırlanıp orada da serimize devam edip, ligte de liderliğimize devam etmek istiyoruz. Son dakikalar için ben yine de rahattım. Takıma güvencem tamdı çünkü. Son dakikalarda 10 kişiyle de iyi savaştık. Zemin şartları çok zordu. Olimpiyata benzer şartlar vardı. Ama yine de 1 puan aldık, bizim için önemli olan buydu."

CENK GÖNEN: ''SON DAKİKALAR OLDUKÇA ZORLU GEÇTİ"

''Son dakikalar oldukça zorlu geçti. 2-0'ı yakaladık ilk yarı, biraz daha istekli olabilseydik farklı galibiyet alabilirdik. Ancak ilk golde duran toptaki zaafımız diyeceğim, gol yedik ve 10 kişi kaldıktan sonra rakip üzerimize oldukça güçlü gelmeye başladı. Zeminin şartları da çok ağırdı, ayakta durmakta zorlanıyorduk. En azından bir puan alıp gruptan çıkmayı garantiledik. Son maçta da Tottenham'ı yenip lider bitirmek istiyoruz.''

ERSAN GÜLÜM: "2-0'DAN BERABERLİĞE MAÇ VERMEYECEKSİN"

''İyi oldu. Türkiye için de puan kazanmış olduk. Zor şartlarda, zor zeminde futbol oynamak kolay değildi. İlk yarıda iyi oynadık, fazla pozisyon da vermedik. İkinci yarıda 2. golden sonra rahatladık. Bu bizim takım olarak hatamız. 2-0'dan beraberliğe vermeyeceksin maçı. Ama yine de bir puan aldık. Gruptan birinci de çıkabiliriz. Tottenham'ı yenersek birinci oluruz. Karabük zor bir deplasman oradan da üç puanı almak istiyoruz.''